Hur ska man hantera vilda djur om man stöter på dem när man campar?

Hur ska man hantera vilda djur om man stöter på dem när man campar?

Camping är en av de mest kompletta fritidsaktiviteterna eftersom det inte bara fräschar upp dig fysiskt utan också mentalt, eftersom utomhusluften är idealisk för sport såväl som för avkoppling. Men försiktighet måste iakttas eftersom man kan få ett möte med det lokala djurlivet som kanske inte är särskilt trevligt.

Den mest grundläggande försiktighetsåtgärden som man kan vidta är att inte låta överblivna matvaror ligga runt; allt skräp bör också slängas på ett säkert sätt, helst i en soppåse eftersom dess doft kan locka vilda djur. Om man kommer ansikte mot ansikte med ett vilt djur, särskilt när man lagar mat eller äter, bör man inte försöka mata djuren; ingen av dem bör försöka röra vid djuret eftersom båda dessa åtgärder kan få djuret att bete sig oförutsägbart.

Om man stöter på ett djur i naturen bör man backa långsamt, speciellt om djuret är med sina ungar. Ha också en ficklampa och lykta med dig, särskilt efter solnedgången när du rör dig på campingen. Behandla ormar och bin med största respekt genom att ge dem en bred koj.

Relaterade inlägg