Är Vattenmelon Farligt för Hundar?

Alla älskar vattenmelon, även hundar. Men är det säkert för dem att äta?

Svaret är ja, med ett par försiktighetsåtgärder. För det första kan frön orsaka en blockering av tarmen, så se till att du tar bort dem. Det är också en bra idé att ta bort skalet eftersom det kan orsaka mag-tarmbesvär.

Fördelarna med vattenmelon för hundar? Frukten i sig är ett kraftpaket för hälsokost, låg i kalorier och packad med näringsämnen – vitamin A, B6 och C och kalium. Dessutom har frukten bara cirka 50 kalorier per kopp och 92 procent vatten, så den är bra för återfuktning på en varm dag. Det har heller inget fett eller kolesterol, så det är ganska mycket skuldfritt.

Denna frukt har massor av vitaminer och näringsämnen som är fördelaktiga för din hunds hälsa, och de är gjorda av 92 procent vatten, så de kan vara särskilt uppfriskande på en varm dag.

Men för mycket av det goda kan vara en dålig sak, och skalen och fröna från vattenmeloner kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Det är viktigt att veta hur man serverar det till din hund på ett säkert sätt så att de inte blir sjuka.

Som alltid måste du fråga din veterinär innan du delar mänsklig mat, inklusive vattenmelon, med din hund. Här är vad du bör veta om att mata hundar med vattenmelon.

Hur är vattenmelon bra för hundar?

Vattenmelon är full av nyttiga näringsämnen som är hälsosamma för hundar, inklusive kalium och vitamin A, B6 och C. Den är också hög i fiber, vilket är bra för matsmältningen.

Även om vattenmelon innehåller socker, isolerar fiberinnehållet i frukten sockret och förhindrar att det släpps ut i blodomloppet för snabbt. Det är också en källa till lykopen, som är en antioxidant som kan hjälpa till att förebygga cancer.

Vattenmelon är låg i kalorier, låg i natrium, fettfri och kolesterolfri, vilket gör den till ett hälsosammare val än många butiksköpta godsaker. Denna frukt består till cirka 92 procent vatten och kan vara en bra källa till återfuktning och en särskilt uppfriskande behandling på en varm dag.

När är vattenmelon dåligt för hundar?

Vattenmelon bör inte utgöra en stor del av en hunds diet. Hundar som äter för mycket vattenmelon kommer förmodligen att få ont i magen tillsammans med viss diarré eller andra tecken på mag-tarmbesvär.

Vissa hundar får orolig mage när de provar ett nytt foder som de inte är vana vid. Det är bäst att ge din hund vattenmelon med måtta, speciellt om den inte har ätit det förut, och se hur den reagerar.

Du kan fråga din veterinär eller nutritionist om lämplig mängd för din individuella hund.

Vissa delar av frukten är farliga

Fröna kan utgöra ett problem för hundar. Ett eller två frön kanske inte gör så stor skillnad, men många frön kan orsaka en blockering i matsmältningskanalen. Vissa stora hundar kanske kan klara av fröna utan problem, men mindre hundar är särskilt utsatta för blockering.

Skalet är inte heller säkert att äta. Även om hundar säkert kan knapra på den ljusgröna utsidan av frukten, är denna del av vattenmelonen fast och svår att tugga. Hundar kan svälja skalet utan att helt tugga den, vilket kan resultera i tarmblockering.

Vattenmelonens skal är också mycket svårsmält och kan orsaka ytterligare blockering. Återigen, mindre hundar är mer utsatta.

Om din hund äter frön eller svål av en vattenmelon och du ser tecken på en tarmblockering, inklusive kräkningar, förstoppning, slöhet och buksmärtor, kontakta din veterinär omedelbart för att undvika allvarliga komplikationer.

Du bör hålla utkik efter tecken på tarmblockering i minst 24 timmar efter att din hund ätit svålen eller fröna.

Endast naturlig vattenmelon

Söta produkter som innehåller vattenmelon eller något som är artificiellt vattenmelon smaksatt är förmodligen ingen bra idé för hundar. De är vanligtvis fulla av socker, kemikalier eller andra ämnen som kan göra din hund sjuk.

För mycket socker kan leda till mag-tarmbesvär på kort sikt och diabetes eller fetma på lång sikt. Konstgjorda sötningsmedel som xylitol kan till och med vara giftiga för hundar, så håll dig till vanlig vattenmelon som du förbereder själv. På så sätt vet du vad som finns i den.

Relaterade inlägg