Är Apelsin Farligt för Hundar?

Är Bacon Farligt för Hundar?

Kan hundar äta apelsiner?

Ja. Hundar kan äta de köttiga fruktdelarna av apelsiner eftersom de inte är giftiga. Men betyder det att din hund ska äta dem? En veterinär kan hjälpa dig att svara på det. Några faktorer som påverkar om apelsiner är bra eller dåliga för din hund är:

  • Vikt
  • Diabetes eller annan sjukdom
  • Matsmältningshälsa

Kan min hund äta apelsinskal?

Nej. Hundar ska inte äta apelsinens skal, den vita hinnan på apelsinens kött eller någon annan växtdel. Det är extremt viktigt att ta bort alla spår av hud, märg och frön eftersom dessa delar kan innehålla giftiga föreningar.

Hur kan apelsiner vara dåliga för hundar?

Socker. Apelsiner har mycket naturligt socker. Det är en anledning till att människor och hundar gillar att äta dem. Men socker betyder kalorier, så hundar som är överviktiga måste undvika apelsiner. De behöver verkligen inte äta extra kalorier. Det är samma sak med hundar med diabetes. De ska absolut inte äta apelsiner. Sockret kan orsaka toppar i hundars insulinnivåer.

Hur mycket av en apelsin kan hundar äta?

Du vill inte mata din hund något som kommer att avskräcka honom från hans näringsmässigt kompletta måltid. Det betyder att du matar apelsiner som en godbit. Godsaker kan utgöra cirka 10% av din hunds totala kalorier för dagen, så för de flesta hundar betyder detta en till tre klyftor.

Hur ska jag introducera apelsiner för min hund?

Ta saker långsamt. Försök att mata en enskild klyfta för att se hundens reaktion. I allmänhet gillar de flesta hundar inte citrus eftersom dessa frukter har en större tendens att ha en bitter smak.

Dessutom har citrusfrukter mycket syra i sig, och detta kan orsaka diarré eller kräkningar. Prova en apelsinklyfta om dagen. Vänta och titta. Om du inte ser tecken på några biverkningar kan du fortsätta med det. Men se till att inte övermata hunden.

Är C-vitaminet i apelsiner bra för hundar?

Vi äter apelsiner eftersom C-vitamin hjälper oss att hålla oss friska. Men hundar producerar vitamin C naturligt i sina kroppar och kräver ingen dietkälla.

Kan hundar dricka apelsinjuice?

Inte alls. Vi rekommenderar inte detta. Juicen – även om den är naturlig – är en koncentrerad källa till sockerarter och citronsyra från frukten. Eftersom hundar inte behöver vitaminerna i apelsiner, hjälper apelsinjuice dem inte. Vatten är den bästa drycken för att hålla din hund hydrerad och frisk.

Kan hundar äta annan citrusfrukt?

Det beror på. Mandariner är en citrusfrukt som hundar kan äta, men mata dem sparsamt och bara den köttiga delen. Precis som apelsiner är de höga i socker och kalorier. Å andra sidan är citroner så sura att de bör undvikas. För att hålla din hund frisk, undersök alltid frukt eller mat innan du ger den till din hund.

Svaret är ja, hundar kan äta apelsiner, men bara inom rimliga gränser. Dessa citrusfrukter är helt säkra, till och med fördelaktiga när de matas rätt i måttliga mängder. Om din hund äter för mycket apelsiner kan den få magbesvär och utveckla matsmältningsproblem, bland annat hälsoproblem. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

Är apelsiner farliga för hundar?

Även om hundar av alla raser, storlekar och åldrar säkert kan äta apelsiner, bör de undvikas hos hundar med diabetes, såväl som hos överviktiga hundar. Även om det naturliga sockret som finns i denna citrusfrukt inte är dåligt i sig, kan det orsaka en ökning av blodsockret hos diabetiker och kan leda till överskott av kalorier om det ges i stora mängder.

Det naturliga sockret, liksom apelsinernas sura natur, kan också orsaka magbesvär, så hundar med känsliga mag-tarmsystem bör inte matas med apelsiner alls. Om du inte är säker på om din hund tillhör denna kategori, ge dem en liten bit apelsin första gången och se om det blir någon reaktion.

Slutligen kan vissa valpar ha svårt att svälja apelsiner om de inte förbereds ordentligt. Om apelsinskivorna fortfarande har skal eller frön på dem, se till att ta bort dessa delar för att förhindra kvävningsproblem.

Hur många apelsiner kan hundar äta?

I allmänhet borde en eller två apelsinklyftor om dagen vara tillräckligt för din hund. Men din hunds ras och storlek kan också påverka hur deras kropp smälter apelsiner. Därför kan större hundar tåla större mängder bättre än mindre hundar.

Dessutom, även om godsaker inte bör utgöra mer än 10 % av ditt husdjurs dagliga kaloriintag, skulle samma mängd apelsin utgöra en högre andel av en liten valps dagliga kaloriintag jämfört med en större hund.

Valpar kan också äta apelsiner, men de kan vara mer mottagliga för gastrointestinala störningar än vuxna hundar. Av den anledningen rekommenderas det att erbjuda valpar mycket små mängder apelsin, med frön och skal borttagna.

Apelsiner är också rika på kostfiber, så om du matar dem till din pälsiga vän i stora mängder kan de orsaka matsmältningsproblem.

Om ditt husdjur har ett känsligt matsmältningssystem, var försiktig med hur mycket apelsin du matar dem. Om du märker kräkningar, diarré eller annat ovanligt beteende efter att ha gett din hund apelsiner, bör du sluta genast.

Om din valp äter för mycket apelsiner och du märker något utöver det vanliga, se till att kontakta din veterinär omedelbart.

Relaterade inlägg