Är Padel bra för Motion? Träningstips för Padel

Är Padel bra för Motion? Träningstips för Padel

De flesta av oss är medvetna om den effekt som träning har på vårt välbefinnande. Det kan vara otroligt lugnande att vara på banan, även om det samtidigt är både ansträngande och innebär bra träning.

Padel är en av de mest omfattande sporterna som finns, eftersom den innefattar många fysiska egenskaper, vilket resulterar i förbättrad kondition och passar alla åldrar och förmågor.

Ett av de många mål som vi ffer uppnå genom att delta i sport är att förbättra den allmänna muskeltonusen, och att spela padel hjälper till att tona musklerna i ansiktet, eftersom du inte kommer att sluta le. Det förbättrar också vår koordination, rörlighet och reflexer.

En annan faktor att ta hänsyn till är träningen det ger sätesmusklerna och alla muskler vi använder i armarna, vilket gör vår hållning fastare.

Padel är en sport som kräver ett brett träningsprogram. Styrka, snabbhet, smidighet, flexibilitet och uthållighet är alla atletiska byggstenar för en padelspelare. Träningsrutiner utformade för padel måste inkludera träning för var och en av dessa egenskaper. En balanserad träning innehåller träning både på och utanför banan. Detta kan vara på gymmet eller träning utomhus.

Fysisk förberedelse för padel är ganska lik tennis, även om den kanske är mindre krävande än tennis.

För att lyckas väl i padel är det viktigt att ta hand om din kondition och fysik. Samtidigt kanske du undrar om padel är bra fär motion och träning och svaret på den frågan är ja.

Som ett kardiovaskulärt träningspass kommer det att hjälpa oss att gå ner i vikt och uppmuntra oss att äta en hälsosammare kost. Att spela padel kan bränna mellan 700 och 1000 kalorier enligt padeluppsala.com

Här är några fördelar som padel ger – och tips att tänka på när det kommer till träning för att bli en bättre spelare.

Styrka

Styrka ger den kraft som krävs för att slå slag med tempo och spin samt den explosiva kraften för spurter och snabba riktningsbyten. Ben, core, rygg och axlar är viktiga områden att stärka i dina träningspass.

Med en uppsättning hantlar kan du utföra övningar för att hjälpa till att bygga upp den benstyrka som krävs för padelns påfrestningar. Håll till exempel en hantel i varje hand och gör utfall framåt och bakåt. Utför axelpressar med hantel för att stärka dina axlar och för att stärka din core, utför plankhållningar.

Snabbhet och smidighet

För att utveckla snabbhet och smidighet, införliva skyttelkörningar och fotövningar i dina träningspass.

Använd en övning med fyra bollar för att förbättra din hastighet. Börja med att placera fyra padelbollar i en linje på en tennisbana (padelbanorna är för små för denna övning). Två bollar ska vara vid ”T”-märket vid baslinjen, en vid nätet och en halvvägs däremellan. Börja vid baslinjen, spring till varje boll och plocka upp dem en i taget och placera dem på baslinjen. För den sista bollen, rör vid baslinjen med bollen och spring sedan tillbaka med den till sin ursprungliga position. Upprepa tills alla bollar är tillbaka.

För att arbeta med smidighet, placera två koner från varandra. Börja med fötterna mellan varje kon och spring i en åtta runt konerna. Håll dina steg korta och snabba och undvik att slå omkull konerna. Genomför denna övning i en minut utan att pausa. Ett annat viktigt verktyg för agilityträning är en så kallad ”agilitystege”. Det finns olika stegövningar som du kan utför var som helst.

Många älskar också att använda ett hopprep för att förbättra övergripande smidighet och koordination mellan sinne och fötter.

Uthållighet

Uthållighet är avgörande för en padelspelare, särskilt i matcher som involverar långa rallyn. Eftersom padel är en sport där perioder av intensiv träning följs av viloperioder, bör din uthållighetsträning vara liknande. Intervalllöpning är ett utmärkt sätt att simulera kraven på en padelmatch.

På en bana, spring direkt och jogga eller gå vid kurvorna beroende på din konditionsnivå. Om du har tillgång till en backe eller ett löpband som lutar, spring uppför i 100 meter och gå sedan ner till botten och upprepa. Denna intervalllöpning kommer att förbättra din pulsåterhämtning mellan punkter i padel.

Flexibilitet

Flexibilitet tjänar många syften inom padel. Att ha god flexibilitet hjälper till att förebygga skador, öka kraften i dina slag och förbättrar dina defensiva färdigheter.

Stretcha alltid ut alla större muskelgrupper efter ditt träningspass för att förbättra flexibiliteten. Du kan till exempel enkelt stretcha genom att sitta, sträcka ut benen rakt ut framför dig, böja dig i midjan och sträcka dig efter tårna. Eller, håll i ett stadigt föremål, böj ditt knä, lyft upp foten bakom låret, sträck dig bakåt och ta tag i foten för att sträcka på hälsenorna.

Många professionella tennisspelare använder även yoga som ett bra sätt att förbättra deras flexibilitet och balans. Eftersom tennis är mycket lik padel i fysiska krav, kommer yogapass varje vecka att hjälpa dig att förbättra flexibiliteten och rörelseomfånget för padel.

Padel förbättrar den aeroba kapaciteten, vilket hjälper till att förebygga hälsoriskfaktorer och kommer att göra ditt hjärta starkare och effektivare, för att inte tala om det faktum att att spela padel kommer att göra dig så trött att du kommer att sova bra på natten.

En omgång padel kommer att lindra stress efter en hård dag på jobbet, och det är det bästa antidepressiva medel som finns. Du kommer att känna dig glad och lättsam när din kropp utsöndrar dopamin, endorfiner och serotonin – de välkända lyckohormonerna!

Det hjälper också att bromsa åldrandeprocessen, samt att du känner dig starkare och mer självsäker. Människokroppen behöver röra sig. Det finns ett talesätt på sociala medier som säger ”vi slutar inte röra oss för att vi blir gamla, vi blir gamla för att vi slutar röra oss”. Padel är en sport för alla åldrar.

Relaterade inlägg