Vilken utrustning behöver du för dykning?

Vilken utrustning behöver du för dykning?

För att kunna dyka skulle den grundläggande utrustningen som krävs innefatta en mask; snorkel; fenor; tossor; vantar och huva; det krävs vi passar; viktbälte förutom tillräckligt med vikter; BCD, det vill säga flytkraftskontrollanordning. Du kommer också att behöva en speciell regulator; tankar; dykbord; tillsammans med reparationssatser, syrgassatser och första hjälpen-kit. Det krävs också sekundära tillbehör såsom slida, knivar, uppsamlingspåse, dykflagga och dykflotta. Det finns andra föremål som du eventuellt kan behöva, såsom specialutrustning som kameror och lampor. Slutligen behöver du ett C-kort och loggbok.

Detta är bara en allmän checklista och du kan behöva några andra saker beroende på ditt dyk. Kom ihåg att ta med saker för den tid du kommer att tillbringa i båten såsom solkräm, handdukar och mediciner för att förhindra sjösjuka.

Vad du behöver tänka på är att detta är en dyr och livsviktig investering så det skulle vara tillrådligt att göra omfattande efterforskningar innan du gör ett åtagande. Ett alternativ är att bläddra igenom de varumärken som finns lokalt tillgängliga och välja de bästa märkena som faller inom din budget.

Relaterade inlägg