Vilken sport har längst historia?

Vilken sport har längst historia?

Den äldsta sporten i världen är troligen brottning.

Den grymma sporten att slå varandra tills en av de två fighterna träffar smutsen är förmodligen den äldsta sporten i världen. brottning användes som ett sätt att visa vem som var den starkaste och manligaste av två personer, och det är inte så svårt att förbereda sig för, du behöver bara killar som vet hur man kämpar på ett visst sätt och ja då: du fick dig själv en brottningsmatch.

Anledningen till att vi vet att brottning är den äldsta sporten är på grund av grottmålningar i Frankrike som gjordes för 15 300 år sedan. På de gamla stenmurarna finns olika bilder på män som brottas med varandra barhänta eller med läderband lindade runt händerna.

Morden brottning är baserad på grekisk-romersk brottning, där det är förbjudet att tackla någon under midjan. Även om namnet säger att det gjordes i de romerska och grekiska imperiet, är detta i själva verket felaktigt. Sådana stridsstilar fanns över hela Medelhavet. människor på Kreta, Mesopotamien, Egypten och (möjligen) hettiterna spelade också liknande versioner av grekisk-romersk brottning, men grekerna och senare romarna var mest populära för denna brottningsstil eftersom de var de som spelade in och dokumenterade nästan varje slagsmål som ägde rum medan andra kulturer inte gjorde det.

Brottning fanns inte bara i Europa, utan även i många andra länder. Grottor i Mongoliet med anor från 7000 f.Kr. visar män som slåss nakna med knytnävarna, medan grottritningar i Libyen och Japan visar människor som slåss på samma sätt som männen som bor i Mongoliet och Frankrike.

Relaterade inlägg