Vem Upptäckte Elektriciteten?

Vem Upptäckte Elektriciteten?

De första forskarna att ta reda på elektricitet var Lorenz, Coulomb, Faraday, Gauss, Ampere, Volta, Ohm, Watt, Tesla, Lenz, Oersted, Thompson, Marconi och så många fler.

Deras arbete förenades av James Clerk Maxwell som karakteriserade alla elektromagnetiska fenomen med fyra ekvationer i fyra variabler, fältmodellen som Einstein förstärkte och använde som grund för sin relativitetsmodell.

Alla dessa stipendiater firas genom att använda deras namn för mätenheter för olika elektromagnetiska parametrar.

Edison var en materialvetare och teknolog som avancerade verksamheten med att utnyttja elvetenskaplig kunskap, kommersialisera den och utveckla teknologier och apparater för elproduktion, distributionsnätverk, konsumentapparater och säkerhetsutrustning.

Tesla var en udda visionär som patenterade många grundläggande användningsområden för radio- och induktionsapparater, men var inte en sund affärsman.

Ingenjörer förstår ekonomi, säkerhet, tillverkningsbarhet och andra praktiska överväganden för att utnyttja vetenskap. Alla elektriska fenomen är i grunden mekaniska, men Edison främjade elektroteknik som en disciplin förutom mekanisk ingenjörskonst, centrerad på ångmaskiner på sin tid.

Relaterade inlägg