Vem Uppfann Cykeln?

Vem Uppfann Cykeln?

Cykeln som vi idag cyklar på i modern tid utvecklades ursprungligen 1885 av den tyske ingenjören Gottlieb Daimler.

Daimler föddes den 17 mars 1834 i en by nära Stuttgart, Tyskland. Han blev vapensmedslärling 1848 och fortsatte till 1862. Under denna tid fick han fabrikserfarenhet

1872 vände hans intressen sig till förbränningsmotorn, då han började på Gasmotorenfabrik Deutz som teknisk direktör. Här träffade han Nikolaus Otto, pionjären inom fyrtaktsmotorn. Det var under denna tid han blev övertygad om att ångmaskiner var en föråldrad form av kraft för framtiden. Wilhelm Maybach, en man som också förstod nackdelarna med ånga, anslöt sig snart till jakten på att producera och perfekta bensinmotorn.

År 1876 var den kommersiella utvecklingen av Otto fyrtaktsmotorn klar. Daimler insisterade på precision och ville lägga mer tid på forskning och utveckling medan Otto nöjde sig med att två motorer om dagen lämnade fabrikens dörrar. Daimler bestämde sig för att det var dags att gå vidare.

1881 startade Daimler och Maybach en fabrik för att utveckla lätta, snabba förbränningsmotorer. Till en början verkade utvecklingen av ett tillförlitligt självtändningssystem omöjligt, men efter många försök utvecklades en luftkyld encylindrig motor med 900 varv per minut. Denna nya design var 770 varv per minut snabbare än Ottos motor. Daimler och Maybach patenterade denna design 1885.

Samma år skapade Daimler och Maybach vad som är känt som världens första motorcykel genom att para denna nydesignade motor till en cykel.

Relaterade inlägg