Tips för att Göra det Lättare att Flytta till ett Nytt Hem

Tips för att Göra det Lättare att Flytta till ett Nytt Hem

Att planera i förväg och bli organiserad innebär mindre stress och mer tid att fira din flytt och ditt nya hem.

Att flytta till ett nytt hem är spännande – du får en nystart, nya möjligheter och chansen att göra din nya plats till din egen.

Det betyder inte att det inte kan kännas överväldigande ibland. Lyckligtvis finns det ett sätt att undvika obehag. Börja tidigt, ha en plan och gör allt du kan för att göra det lätt för dig själv.

Tips 1: Välj en flyttfirma tidigt

Beroende på när du planerar att flytta kan du upptäcka att det är svårt att boka in ett datum. När allt kommer omkring försöker de flesta att flytta på helgerna, över skollov eller helgdagar, vilket ger sig själva extra tid. Planera i förväg för att göra processen enklare.

Att välja ett flyttteam kan verka enkelt jämfört med alla andra val du har gjort, men det är viktigt att välja proffs. Dina föremål är beroende av företaget du väljer, och för att undvika skador på föremål eller egendom, eller betala mer än du förväntat dig, är det viktigt att göra din research. Flytthjälp åt privatpersoner kan verkligen förenkla den jobbiga processen att flytta.

Titta på recensioner från tidigare kunder, kolla vad din flyttoffert innehåller och fråga om företaget gärna gör en värdering – det betyder att någon kommer runt till ditt hem för att bedöma hur mycket prylar du har och se till att du har rätt skåpbil i storlek och antal teammedlemmar på dagen för din flytt.

2: Gör en lista

Det kan kännas som att det finns för mycket att komma ihåg när du flyttar – trots allt fortsätter det verkliga livet tillsammans med dina flyttplaner.

För att undvika stress, gör en lista över allt du måste göra och överväg din tidslinje. Du kanske bara har fått ditt erbjudande accepterat och det är månader kvar innan du blir färdig. Men det betyder inte att du ska vänta till veckan innan din flytt för att börja förbereda dig.

3: Avlägsna och rensa upp i förväg

Att rensa ditt hem från gamla, oönskade eller onödiga föremål innan din flytt kan spara tid och stress, men det kan också spara pengar!

Genom att donera, återvinna eller slänga saker du inte behöver drar du ner på mängden saker du behöver flytta. Ju mindre grejer du har, desto mindre skåpbil och desto färre timmar behöver du ditt flyttteam för.

Det enkla sättet att spara pengar på din flytt är att slippa betala för att transportera saker som du bara kommer att slänga när du kommer till ditt nya hem!

4: Gör en plan för din packning och börja förbereda tidigt

Packningen tar alltid längre tid än du tror, ​​därför är det bättre att börja så snart som möjligt. När du har rensat bort allt du inte längre behöver är det bästa att börja med de rum du använder minst.

Att packa ihop dessa rum och använda dem för att förvara lådor med saker kommer att störa ditt liv minst, och låta dig få så mycket gjort som möjligt.

När du märker lådor är det lätt att bara sammanfatta innehållet på toppen, som ”köksgrejer”, men det kanske inte hjälper dig när du behöver prioritera uppackning!

Märk lådan med det rum du tänker hamna att det ska in i i ditt nya hem och markera med några av föremålen som den innehåller så att du vet vad den innehåller. Du kommer att tacka oss när du inte behöver öppna femton lådor märkta ”kök” för att hitta den med tallrikarna i!

Försök att inte överpacka dina lådor! Det är frestande att fylla dem men försök använda små lådor för tunga föremål och stora lådor för lättare. Annars riskerar du att lådan faller sönder och skadar den som bär den och eventuellt skadar dina prylar.

5: Tänk på vad du inte kan flytta

Det finns vissa saker som flyttteam inte transporterar. Dessa inkluderar saker som farliga material, växter med jord i, burkar med färg eller kemikalier. Krukor med färg kan ofta skänkas till välgörenhet, så känn inte att allt måste gå till spillo.

Om du inte orkar lämna dina växter bakom dig kanske du vill ta ut det mesta av jorden, packa plantan i krukan med plast så att den inte kan röra sig och transportera den i din bil.

Glöm inte att tänka på säkerheten för ditt flyttteam och dig själv – inte bara med tyngden av lådor utan de saker du flyttar. Om du packar ihop trädgårdsutrustning, se till att rengöra den och packa den på ett säkert sätt. Stor trädgårdsutrustning som gräsklippare eller bensindrivna verktyg måste tömmas och rengöras innan de transporteras. Om du packar knivar, slå in dem noggrant och notera innehållet på kartongen.

Om du inte är säker på vad du kan ta, fråga ditt flyttteam – de kommer att kunna berätta för dig hur du paketerar vissa saker och om det är något de inte kan transportera. De kan till och med erbjuda en extra tjänst där de kan paketera svårare föremål åt dig.

Tips 6: Ta itu med viktiga dokument

Förvara alla viktiga dokument, såsom pass, hushandlingar, testamente och försäkringspapper i en låda eller fil för att säkerställa enkel åtkomst. Detta bör sedan placeras någonstans där du inte kommer att förlora det.

Det kan också vara en bra idé att skapa elektroniska kopior av viktiga dokument genom att skanna och spara dem på en USB, eller i molnlagring som Dropbox, så att du alltid har tillgång till dem.

7: Organisera ditt gamla och nya hem

Det är så lätt att glömma att ta slutliga mätaravläsningar, men det kommer att göra allt så mycket enklare. Du kan till och med ta foton på din telefon så att du inte tappar några anteckningar du gör. Du kan registrera dig hos nya bredbandsleverantörer i förväg, och glöm inte gas, el och vatten.

Om du inte bor hos samma leverantör i ditt nya hem, är det värt att ringa för att säga att huset har sålts och att kontot är färdigt, ifall din säljare inte var lika organiserad som du!

Att organisera detta i förväg innebär att du kan redogöra för eventuella sluträkningar som du måste betala.

Relaterade inlägg