Skapa ett Nytt Rum med Akustikpaneler

Skapa ett Nytt Rum med Akustikpaneler

Kanske har du bott länge i ditt hus eller lägenhet och funderar på att göra om eller renovera. Kanske är du på väg till något nytt spännande boende. Oavsett vilket så finns det numer akupaneler som skapades för att förbättra människors rumsupplevelse. Om du någonsin har varit i ett stort eller litet rum då akustiken varit undermålig förstår du varför just akupaneler behövs. Vi berättar mer om akustikpaneler och hur de fungerar.

Gör ljudmiljön bättre

Kanske har du ett eller flera rum där du känner att det är som ett ekande i rummet? Även om du lagt in mattor eller hängt upp tavlor så består ljudet. Det kan då vara smart att satsa på att även sätta upp akustikpaneler. De tar nämligen bort efterklangen på ett bra sätt. De förbättrar akustiken samt att de även kan dämpa ljud. Eftersom det finns många modeller att välja på idag så går det att få dem att smälta in i den övriga inredningen på ett bra sätt. Det är inte bara hemma det är bra med akustikpaneler. Kanske det är ett konferensrum på kontoret som behöver en bättre ljudmiljö? Eller är det så att det är hela kontoret som har detta behov? Även på dessa platser är det smart att sätta upp akustikpaneler.

Hur monteras akustikpaneler?

Det är relativt enkelt att montera upp akustikpanelerna, eftersom de kan skruvas fast i väggen. Ett annat alternativ är att limma fast dem med montagelim. Om du vill ge plats för vägglampor, eluttag eller annat som redan sitter på den aktuella väggen kan akustikplattorna sågas till efter eget önskemål. På baksidan av panelen kommer även en akustikfilt att sitta. I vissa fall rekommenderas det att panelerna fästs mot reglar i väggen, särskilt om du ska fästa något tyngre på dem.

Vilka rum?

Du kan egentligen använda dem var som helst. Det allt fler använder dem till är faktiskt i sovrummet. Där kan akustikpaneler skapa en vilsam atmosfär i rummet. Träpanelerna förenar design och funktion och med sina jordnära nyanser är det även skönt att vila ögonen på. När du sätter upp ribborna kan de utgöra en fin fondvägg som delar av rummet eller markerar sängplatsen. Ribbpanelen kan användas till sänggavel, antingen genom att de läggs på tvären eller med en hög vägg bakom sängen.

I stället för att försöka dämpa ljud med tunga textilier och tjocka mattor är det betydligt mer allergivänligt att sätta upp träribbor, som är enkla att torka av och hålla fria från damm.

Relaterade inlägg