Så Väljer du Rätt Badtunna på Trädäcket (Guide)

Så Väljer du Rätt Badtunna på Trädäcket (Guide)

Att välja rätt badtunna att ha på trädäcket är inte helt enkelt. Men här gör vi vad vi kan för att du ska ha de kunskaper som krävs för att välja en bra badtunna till din uteplats.

Så väljer du rätt badtunna till trädäcket

  1. Säkerställ att badtunnan får plats.
  2. Bestäm vilken badtunna du vill ha.
  3. Invänta leveransen.
  4. Installera badtunnan.

Nedan berättar vi om de steg vi precis nämnt i större detalj.

1. Säkerställ att badtunnan får plats på trädäcket

Mät ditt trädäck noggrant och säkerställ att en normalstor badtunna verkligen får plats på däcket. Som Svenska Badtunnor förtydligar har deras badtunnor ofta ett yttermått på omkring 180 till 200 cm i diameter.

Så räkna på att en normalstor badtunna måste få plats, och att det samtidigt inte ska kännas för trångt på trädäcket när badtunnan väl är installerad.

2. Välj rätt typ av badtunna

Det finns i huvudsak två typer av badtunnor att välja på; vedeldade badtunnor och gasoldrivna badtunnor. Nedan ger vi dig en kort sammanställning gällande hur var typ av badtunna fungerar.

Vedeldade badtunnor

Vedeldade badtunnor passar bäst när du inte har så mycket grannar i närheten, och om du har smidig tillgång till ved. Det är nämligen så att det av naturliga orsaker ryker lite om vedeldade badtunnor, och grannar som bor tätt inpå uppskattar inte alltid det.

En annan sak du ska tänka på om du köper en vedeldad badtunna är om du vill ha vedkaminen i själva badtunnan eller utanför. Du får mer plats i badtunnan om du väljer att köpa en tunna med kaminen utanför, men det är samtidigt platsbesparande att ha badtunna med inbyggd kamin.

Gasoldrivna badtunnor

Gasoldrivna badtunnor är helt lukt- och ljudfria, vilket gör att de passar bra i tätbebyggda områden. Gasolvärmaren är generellt sett enkel att hantera, och själva värmaren är alltid placerad utanför badtunnan.

Så du måste alltså säkerställa att du har tillräckligt med plats på ditt trädäck för gasolvärmaren, och så även att du har någonstans att förvara värmaren när den inte används.

3. Invänta leveransen av din badtunna

En normal leveranstid för en badtunna ligger på mellan cirka 5 och 20 dagar. Du borde under den tid du väntar säkerställa att du vet hur badtunnan ska vara monterad, alltså exempelvis nedsänkt i trädäcket eller placerad på trädäcket.

4. Installera din badtunna

Om du tänkt att installera din badtunna själv är det en god idé att ha minst 4 personer tillgängliga som bär badtunnan till rätt plats. Vid extrema fall kan en kranbil behövas, såsom om ditt trädäck är placerat på en baksida som är svår att komma åt.

Relaterade inlägg