Så klär du dig snyggt

Så klär du dig snyggt

För att du ska kunna hålla stilen och klä dig snyggt, så är det inte ett måste att hela tiden köpa nytt. Men om du gör det, så är det bra att tänka till. Vill du till exempel satsa på coola modekläder till bra priser producerat i Europa så ska du kolla in Marta du Chateau. Ta även del av våra tips nedan.

Köp inte något för bara ett tillfälle

Vi är alla skyldiga till det. Ett bröllop, en födelsedagsfest, en fredagskväll med återföreningsmiddag med dina vänner. Att gå någonstans spännande betyder att vi oundvikligen känner att vi behöver något speciellt – och därför något nytt – att bära. Men oftast bär vi bara plagget, en gång!

Istället för att köpa något specifikt för vissa evenemang, försök att ha några snyggare plagg i din garderob som är mer mångsidiga. Då kan det kännas nytt ändå!

Köp eller behåll inte något som inte passar

Det är inte ovanligt att hålla fast vid föremål som inte längre passar dig i hopp om att de kommer att göra det igen en dag. Det är inte heller ovanligt att köpa något i en storlek för liten som ett incitament för att gå ner i vikt eller för att det finns på rea och de inte har din vanliga storlek. Men att hålla fast vid dessa saker – som du inte kan bära fysiskt – är en av de värsta sakerna du kan göra om du försöker minska storleken på din garderob. Var realistisk och ärlig mot dig själv. Om det inte passar dig är det dags att sälja eller donera det.

När du köper något, gör dig av med något annat

Ett utmärkt sätt att hålla din garderob i en rimlig storlek är att anta en-in-en-ut-regeln: varje gång du lägger till något nytt, ta ut ett plagg (och sälj den eller donera den till välgörenhet). Du kommer aldrig att köpa något om du inte helt älskar det, med vetskapen om att du kommer att behöva förlora något speciellt från din garderob.

Relaterade inlägg