Bör man Försäkra sin Katt? Vad du bör Tänka på

Bör man Försäkra sin Katt? Vad du bör Tänka på

Våra katter är familjemedlemmar så vi vill se till att de lever ett lyckligt och hälsosamt liv. Djurförsäkring – och specifikt kattförsäkring om du har en katt, ger trygghet att din katt är försäkrad.

Att se till att din katt är försäkrad säkerställer att du kan få hjälp med oväntade sjukvårdskostnader och veterinärräkningar som kommer från att vår katt när de behöver hjälp eller uppmärksamhet.

För din älskade familjemedlem kan det vara ett skydd mot all onödig smärta och lidande – genom att ge den behandling de behöver, vid den tidpunkt de behöver den.

Kostnaden för att besöka veterinären kan vara dyr och även räkningen för mindre behandling kan vara en chock.

Veterinärräkningar för röntgen och andra behandlingar kan uppgå till flera tusen, med operation och reparation av brutna ben som kan kosta mycket mer.

Att försäkra din katt ger dig sinnesfrid att veta att ditt husdjurs hälsa är täckt.

Vad ska man veta om kattförsäkring? Låt oss ta en närmare titt.

Kattförsäkring kan hjälpa dig med oväntade veterinärräkningar

Din katt gör säkert alla möjliga hyss när de är utomhus och strövar runt i trädgården och i grannskapet, så det är bara naturligt att det ibland kan inträffa en olycka som kräver en resa till veterinären. Dessa överraskande resor till en veterinär kan resultera i en räkning du inte förväntade dig, vilket gör att du inte har pengar, behöver spara för att betala för den, eller ännu värre, ta ett lån.

Genom att ha en kattförsäkring för din kattunge eller katt kan en försäkringen hjälpa till att täcka oväntade veterinäravgifter och räkningar för saker som röntgen eller operation om saker och ting blir allvarligare, vilket innebär att du bara behöver betala en del av den totala kostnaden, samtidigt som du får din katt den vård den behöver. Enbart detta kan spara betydande belopp jämfört med att betala för behandling helt själv, beroende på vilken typ av behandling din katt kan behöva.

Kan jag försäkra min katt?

De flesta katter kan få någon form av husdjursförsäkring beroende på deras ålder och de försäkringsbolag du tittar på. Även om kattungar och yngre katter kan råka ut för fler missöden, är äldre katter vanligtvis mer benägna att utveckla nya medicinska tillstånd som kan påverka deras hälsa.

Förutsatt att du är försäkrad vid tidpunkten för en olycka eller diagnos kommer du att kunna kontakta din försäkringsgivare för att få ekonomiskt stöd för saker som försäkringen täcker.

Redan existerande sjukdomar och åkommor kan göra försäkringar för katter svårare att hitta utan att gå till specialiserade försäkringsbolag, det är därför det är viktigt att försäkra ditt husdjur så tidigt som möjligt med en kattförsäkring som du tror är bäst för din situation.

Försäkring för din katt

Om du funderar på att teckna en ny husdjursförsäkring eller byta försäkringsbolag, gör din research och läs igenom försäkringsvillkoren innan du köper. Detta är särskilt viktigt om du redan har en husdjursförsäkring och funderar på att byta försäkringsbolag. De flesta försäkringar ger inte täckning för redan existerande villkor och kan att ha en väntetid.

Jämför dina alternativ – Att jämföra kattförsäkring online är ett bra ställe att börja hitta försäkringsbolag. Det ger dig möjlighet att hitta en bra och billig kattförsäkring.

Ge korrekta detaljer när du tar in offerter och välj och vraka de delar av försäkringen du vill ha. Vissa försäkringsbolag kan också ge dig en gåva när du tecknar ett avtal eller erbjuder olika incitament. Detta kommer inte nödvändigtvis att vara en stor avgörande sak, men det är värt att överväga om du hittar två mycket lika offerter.

När du har hittat ett försäkringsbolag för husdjur som du tror är den billigaste och bästa för dig, överväg att ringa dem direkt. På så sätt kan du prata med en person som kan svara på alla frågor du kan ha innan du går vidare.

Kontrollera att din katt är helförsäkrad – Kom ihåg att den billigaste husdjursförsäkringen inte alltid är den mest heltäckande och att du kan hamna i kläm om du gör ett försäkringsanspråk på något du trodde täcktes av försäkringen. Se till att försäkringsbolaget du har valt ger rätt skyddsnivå som du behöver för ditt husdjur.

Vad täcker kattförsäkringar?

Vid första anblicken kan många kattförsäkringar se väldigt lika ut. Men det kommer vanligtvis att finnas skillnader i både den erbjudna skyddsnivån och de saker som ditt husdjur faktiskt kommer att omfattas av.

Du vet aldrig när du kan behöva det

Långvariga sjukdomar och skador som kräver omfattande behandling kan bli dyrare än man kan tro. Vissa försäkringar sätter gränser på villkor som innebär att du kan behöva betala mycket mer för ditt husdjurs hälsa än vad du kanske har budgeterat. Så det är viktigt att titta på detaljerna i villkoren när du letar efter kattförsäkring så att du vet vad du kan förvänta dig när det kommer till din katts försäkring.

Långsiktiga problem innebär högre kostnad

Om din katt utvecklar en vanlig kronisk sjukdom kan detta kräva dyr behandling och medicinering under många år – så det är klokt att sätta en försäkring på plats för att täcka kostnaderna för veterinärräkningar.

Eftersom de flesta försäkringar inte täcker redan existerande tillstånd, kanske din katt inte kan bli försäkrad för ett visst tillstånd efter att din katt har utvecklat det. Att försäkra din katt så tidigt som möjligt innan någon ohälsa inträffar ger dig sinnesfrid att du inte kommer att drabbas av en oväntad veterinärräkning.

Känn din ras

Vissa kattraser kommer att uppleva hälsoproblem oftare. Till exempel är perserkatter mer mottagliga för andningssvårigheter och bröstinfektioner, medan Ragdolls har en högre risk att drabbas av mag-tarmbesvär.

Det är viktigt att du tar reda på vad de vanligaste hälsoproblemen är för din ras och överväger alla aspekter av att ta hand om din katt. Du bör också vara medveten om att din katts ras kan påverka kostnaden för din försäkring.

Försäkringskostnaderna tenderar att vara högre för vissa katter, men det beror ofta på att de mer sannolikt kommer att behöva oväntad behandling.

Hur fungerar kattförsäkring?

Kattförsäkring fungerar på liknande sätt som andra försäkringar du har. I händelse av att ditt husdjur blir sjukt eller skadas kan din försäkring betala ut för deras behandling och återhämtning.

Kostnad

Detta är den kostnad som du kommer att behöva betala för din försäkring. Detta överskott kan också öka när din katt blir äldre.

Vänteperiod

Det här kan vara en 14-dagarsperiod från att du tog ut försäkring där du inte kommer att kunna lämna in ett försäkringsärende.  Om du byter kattförsäkring från ett annat försäkringsbolag kan bolaget att avstå från väntetiden och katten kommer att vara helt täckt för skador och sjukdomar från dag 1.

Redan existerande tillstånd

Redan existerande tillstånd beskriver alla sjukdomar, skador, symptom eller tillstånd som inträffade eller först visade tecken innan din försäkring börjar, oavsett om ditt husdjur gick till veterinären för det.

Vilka andra saker kan den täcka?

Grundläggande husdjursförsäkring för katter är till för att täcka dig mot veterinäravgifter som uppstår vid behandling. Många leverantörer erbjuder dock ytterligare fördelar, såsom:

Förlust

Om din katt tappas bort eller blir stulen kan husdjursförsäkringsbolag täcka dig upp till en viss gräns för att annonsera för att hitta din katt. I händelse av att husdjuret inte kan hittas kan försäkringen också betala för kostnaden för din katt.

Om du inte kan ta hand om din katt, till exempel om du blir inlagd på sjukhus, kan din försäkring täcka kostnaden för att se till att din katt tas om hand. Vissa försäkringsbolag kommer också att betala ut om din katt tas om hand av vän och familj.

Det finns vanligtvis villkor för hur lång tid du är inlagd på sjukhus innan du kan göra anspråk enligt denna del av din försäkringsplan.

Relaterade inlägg