Hur Stoppar jag spruckna bröstvårtor?

Hur Stoppar jag spruckna bröstvårtor?

Detta kan hända som ett resultat av amning och kan bero på att din lilla man inte fäster ordentligt vid ditt bröst. Din barnmorska eller hälsovårdare kommer att kunna hjälpa dig att få en bättre position, eller ge dig några idéer som kan hjälpa dig att lugna och läka.

Den vanligaste utmanande situationen som nyblivna mammor möter under de allra första dagarna är när deras bebis är lite för sömnig och inte sugen på att fästa vid bröstet. Eller, ibland är bebisar angelägna om att äta, men mamman har svårt att fästa barnet vid bröstet.

Om du är orolig för att fästa ditt barn på ditt bröst, här är några tips som hjälper dig:

Det är det vanligaste problemet som mammor möter, och de flesta bebisar kommer att äta när de är redo.
Amning kräver träning, men när du och ditt barn har vant sig vid det borde ni båda tycka att det blir mycket lättare.
Tryck ut din mjölk för hand och med bröstpump på kort sikt för att stimulera dina bröst. Ge ditt barn råmjölken och få inte panik om det är en liten mängd till att börja med. Detta är helt normalt och det kommer att öka.
Ge din bebis mycket hudkontakt och försök hjälpa din bebis att fästa genom att hålla den nära, se till att huvudet är fri att röra sig och se efter en vidöppen mun. Du kan följa enkla steg med fotografier för att hjälpa dig att ta reda på mer om amningspositionering och korrekt fäste i våra guider. Det finns också en video som du kan titta på för att se den korrekta och felaktiga bilagan.
Din barnmorska finns där för att hjälpa dig. Det kan också finnas amningsstödjare, kamratstödjare eller spädbarnsmatningsrådgivare på plats för extra hjälp. Fråga bara.

Relaterade inlägg