Hur du säljer din bil online

Bil

Att sälja din bil online är ett utmärkt sätt att få ett konkurrenskraftigt pris för ditt fordon utan att du behöver lämna ditt hem. Att sälja din bil online kan vara bekvämare och mer flexibelt än en försäljning via en bilhandlare. Du kan slutföra hela bilförsäljningsprocessen själv, eller en del av den, från bekvämligheten av ditt hem och i din egen takt. Det finns dock några aspekter du bör tänka på. Vi berättar mer om hur du säljer din bil online

Ta reda på hur mycket din bil är värd. 

För att lyckas med att sälja bil online är den absolut viktigaste delen att sätta rätt pris. För att göra detta kräver de flesta plattformar för bilköp online att du anger bilens 17-siffriga fordonsidentifikationsnummer – eller dess registreringsskyltnummer – och bekräftar märke, modell, körsträcka, färg och driftsskick. Du måste vanligtvis också svara på detaljerade frågor om bilens skick och historia som exempelvis: Har den varit med om en olycka? Har den repor eller bucklor? Tänk på att erbjudanden från onlineåterförsäljare kanske inte alltid speglar vad din bil är värd, det är vad just dessa köpare är villiga att betala i just det ögonblicket. 

Bestäm om du handlar eller bara säljer. 

De flesta bilköpare online säljer också bilar direkt till konsumenter och säger att deras inbytespris inte skiljer sig från deras inköpspris, vilket innebär att de inte kommer att köpa inbytes av dig för ett visst belopp och sedan sälja det för dubbelt så mycket.

Uppge aktuella lån eller leasingavtal. 

Många, men inte alla, företag som köper bilar online kommer att köpa ett fordon som du fortfarande betalar på, och vissa kommer att köpa ut ett leasingavtal om tillverkaren tillåter det. 

Tillhandahåll foton av fordonet. 

Om fordonets skick är sämre än du beskrev kan företaget ändra sitt erbjudande. Observera att vissa köpare kanske inte ber om detta steg förrän du har accepterat ett första erbjudande.

Relaterade inlägg