Fördelar med Gåvokort till Anställda – Bästa Gåvan till Anställda

Fördelar med Gåvokort till Anställda - Bästa Gåvan till Anställda

Presentkortens popularitet blomstrar på företagsmarknaden. Allt fler arbetsgivare ger sina anställda presentkort på högtider, födelsedagar, som tackpresenter eller för andra arbetsrelaterade tillfällen. Du är förmodligen nyfiken på varför gåvokort är så passande som present till anställda. Nedan går vi igenom de främsta fördelarna med gåvokort.

Nöjdhet hos anställda stimulerar produktivitet

När anställda känner sig uppskattade är det mer sannolikt att de är nöjda med sina jobb. Uppskattning ökar arbetsglädjen. Om medarbetarna trivs med att komma till jobbet ökar också deras produktivitet. Som arbetsgivare kan du visa din uppskattning för din personal genom att ge dem en liten present som ett presentkort.

Forskning visar att anställda föredrar att få ett presentkort från arbetsgivaren. Värdet på detta presentkort behöver inte vara särskilt högt. Det handlar främst om gesten och inte så mycket om summan på kortet. Ett sådant presentkort är därför inte bara trevligt för personalen, utan indirekt även för chefen! Vill du veta mer om vikten av medarbetarnöjdhet?

Att uppskatta anställda mer än bara vanlig lön är ett bra sätt att motivera dem att göra mer. Att nu belöna dem med exakt vad de vill ha är något helt annat. På grund av den minnesvärda karaktären hos gåvokortsbelöningar är anställda mer motiverade att arbeta.

Roligare än pengar

Forskning visar att anställda hellre får ett presentkort än kontanter. Pengar spenderas ofta direkt på fasta utgifter som räkningar eller matvaror som de inte kommer att minnas. Med ett presentkort köper mottagaren verkligen något till sig själv. Ett presentkort är också mer personligt eftersom det ofta är för en specifik butik eller bransch.

Förmåns- och digitala gåvokort

Överväg ett förmånskort också. Detta ger mottagaren tillgång till en förmånsplattform med rabatter på upp till 70 % på utvalda erbjudanden. Nu för tiden blir digitala presentkort också allt populärare. Dessa kort kan ofta vara personliga. I så fall får mottagaren en kod eller ett inlogg via ett personligt e-postmeddelande. Ett digitalt presentkort kostar ofta mindre eftersom inget kort behöver tas fram och skickas.

Budgetvänligt

Presentkort är också bättre för arbetsgivarens plånbok. Genom rätt leverantör finns det ofta attraktiva B2B-villkor som är anpassade för företag. Det innebär att du ger ett presentkort av ett visst värde, men som företag betalar du mindre än värdet på kortet. Presentkort är alltså också mer ekonomiska än kontanter, där kostnaden är lika med värdet du ger. Dessutom kan presentkort köpas billigare av arbetsgivare tack vare anpassade gåvokort som är specifikt utformade för företag.

Lämplig för alla tillfällen

Du kan använda gåvokort för alla möjliga tider och tillfällen under hela året. Till exempel ger allt fler arbetsgivare ett gåvokort på julen. Men du kan även ge ett presentkort till andra tillfällen. Till exempel på kollegors födelsedagar, en gift anställd eller bara för att ge glädje till dina medarbetare.

I presentkortsvärlden finns det något för alla. Årstiderna kan också vara en anledning att ge ett presentkort. Överväg till exempel ett glasspresentkort en varm sommardag eller unna dig en kopp kaffe och lite godsaker en höstdag med presentkort som kan användas på ställen såsom Starbucks.

Gåvokort för anställda är alltid en bra idé

Ett presentkort till anställda är alltid en bra idé. Presentkort är mer ekonomiska än pengar, de passar alla presenttillfällen, de har mer uppfattning än pengar och du visar uppskattning till dina anställda. Är du nyfiken på våra present- och förmånskort? Läs mer om dem här!

Minnesvärt

Eftersom gåvokort såsom Vinga gåvokort eller kuponger ofta används till något påtagligt eller upplevelser kan det påminna dina anställda om ditt företag, vad du gjorde för dem och det hårda arbetet som gav dem en belöning.

Möjlighet att välja

Har ditt belönings- och erkännandeprogram en fast belöning som du delar ut till de bästa presterande?

Om du gör det kan du behöva tänka om.

Folk älskar att bli belönade men du vill att det ska vara något de faktiskt vill ha och inte tvingas acceptera.

Gåvokort gör det möjligt för anställda att välja den belöning de vill ha. Det är inte bara mer genomförbart att ge anställda makten att välja sin egen belöning, utan det skapar också en känsla av spänning bland dem.

Dessutom kan presentkort sparas tills de har hittat det som de vill ha mest.

Att göra det möjligt för anställda att fatta sina egna beslut, såsom belöningar, påverkar positiva beteenden bland personalen.

Genom att kombinera båda, anställda känner att de har rätten att välja och lösa in, gör upplevelsen verkligen minnesvärd.

Kostnadseffektiv och flexibel

Gåvokortets enkelhet är det som gör det till den perfekta belöningen för anställda. Gåvokort är väldigt flexibla.

Du kan hitta ett gåvokort för alla budgetar.

Med gåvokort sker en betydande minskning av beslutsprocessen. Att köpa, spara och utfärda presentkort är i sig en problemfri process.

Det finns mindre eller inget förvaringskrav (digitala presentkort), inget behov av att välja presenter eller andra komplexiteter.

En annan fördel med ett presentkort är möjligheten att anpassa genom att skriva ut företagets logotyp och namn på det, vilket gör det ännu mer personligt.

Fördelar med gåvokort till anställda

Många företag gör misstaget att inte erkänna och berömma individer och deras prestationer. Att ge gåvor är en bra praxis! Visste du att 46 % av de anställda lämnar sitt nuvarande jobb för att de inte känner sig erkända och uppskattade? Det är en svindlande statistik, men den goda nyheten är att det är en som ett enkelt belöningsprogram kan fixa!

Tänk på fördelarna med gåvokort:

  • Det skapar en känsla av anknytning och bildar positiva associationer mellan en anställd och ett företag.
  • Det stärker moralen och främjar en starkare arbetsmoral.
  • Det väcker känslor av ömsesidighet och tillit mellan företag och medarbetare.
  • Det låter mottagaren veta att de är uppskattade och är sedda.

Relaterade inlägg