Hur ofta man bör Klippa håret och Fördelar med att gå till Frisören Oftare

Hur ofta man bör Klippa håret och Fördelar med att gå till Frisören Oftare

Att veta hur ofta du ska klippa ditt hår har mycket att göra med din look, ditt mål med ditt hår, och de kemiska processer du utsätter ditt hår för regelbundet.

Även om de flesta älskar att unna sig tid hos risören, gör många av oss det inte så ofta som vi borde. Mellan fullspäckade scheman, budgetering och andra distraktioner, ibland skjuts dina hår- och salongsmöten upp gång på gång. Det finns dock så många fördelar med att regelbundet besöka professionella frisörsalongen som du kanske går miste om! Utöver att klippa sig regelbundet är det viktigt att välja en professionell frisör. Frisörer östermalm har gott rykte att ha god expertis av att klippa hår och veta hur man hanterar olika typer av hår för bästa resultat.

Håll ditt hår friskt

Den kanske mest uppenbara anledningen till att gå till frisören ofta är att hålla håret friskt! Regelbundna besök hos frisören för att trimma ditt hår håller det friskt och främjar till och med ytterligare hårväxt. Att få en djupvårdande behandling eller annan service från frisörer på salongen kommer att hålla ditt hår så fräscht som möjligt! När allt kommer omkring, vem vill inte ha friskt, återfuktat, glänsande hår? Att göra regelbundna möten var 6-8:e vecka, beroende på vad din stylist rekommenderar, är viktigt för att behålla ett friskt hår!

Fräscha upp och föryngra

Alla tjejer kan säkert hålla med om att en dag på frisören är en av deras favoriter! Det är ett bra sätt att stressa ner efter en lång vecka och ta några timmar för dig själv utan några distraktioner. En trevlig frisersalång är helande och avkopplande för inte bara ditt hår utan även ditt sinne och själ. Oavsett vilken service du kommer in för, finns det ingen bättre känsla än att lämna salongen avslappnad och utvilad.

Ändra din frisyr

Letar du efter en förändring i ditt liv? Behöver du något nytt? En fräsch frisyr kan vara precis vad du behöver! Att prova en ny trendig frisyr kan göra stor skillnad! Uttryck dig och låt din personlighet skina igenom dina frisyrer, och var inte rädd för att vara modig!

Självförtroende

Se bra ut, må bra.  Det kan till och med vara mer fördelaktigt med det uttrycket än du tror. När du känner dig säker på dig själv och ditt yttre skal påverkar det hur du känner dig under dagen.

Ditt självförtroende påverkar varje aspekt av ditt liv, från din karriär till relationer, kommunikationsförmåga och mer. Att prova en ny frisyr kan höja din självkänsla och få dig att känna och se ut som ditt bästa jag! Med ditt förnyade självförtroende kommer du att vara ivrig att bryta dig ur din komfortzon och uppfylla dina potentialer!

Hur ofta ska man klippa sig?

Om du är som de flesta, undrar du hur ofta du ska klippa dig. Det är en bra fråga, eftersom korrekt timing av möten både gör att ditt hår ser friskt ut och att du ser fräsch ut.

Det korta svaret:

 • Mycket kort hår: Var 1-3 vecka
 • Kort hår: Var 2-7 vecka
 • Medium hår: Var 2-3 månad
 • Långt hår: Var 3-4 månad

Långt hår

Om ditt hår är långt, och du vill behålla det långt, är det väldigt viktigt att klippa sig regelbundet för att hålla det friskt. Långt hår är väldigt gammalt. Precis som allt som åldras, ju äldre ditt hår blir, desto ömtåligare är det. Långt hår är vanligtvis mer mottagligt för brott, kluvna toppar och att se tunnare ut. Om du färgar eller framhäver ditt långa hår är det ännu mer sannolikt att det skadas. Regelbundna hårklippningar hjälper till att hålla ditt hår starkt och friskt.

Långt hår bör klippas minst var åttonde till 12:e vecka. Om du märker mer brott eller kluvna toppar, kan det skäras så ofta som var sjätte till var åttonde vecka. Var specifik med din frisör när du ska klippa dig. Om du vill att ditt hår ska växa längre, be din stylist att klippa bort topparna en halv tum eller mindre. Om du vill att ditt hår ska hålla samma längd, bör du be henne att klippa mer av topparna.

Medellängd

Samma regler gäller generellt för medellångt hår som för långt. Regelbundna hårklippningar med sex till tolv veckors intervall är viktiga för att hålla ditt hår friskt. Om du gillar längden på ditt hår, kommer en trimning var sjätte till åttonde vecka att hålla håret i önskad längd. Om du växer ut ditt hår, välj en trimning var åttonde till 12:e vecka istället.

Kort hår

Kort hår, speciellt om du vill behålla din korta stil, måste klippas oftare för att hålla dig fräsch. Om du har kort hår har du säkert redan märkt att det tenderar att växa ut snabbt. Kort hår i sig växer inte ut snabbare än om du har långt hår, men der syns tydligare än om du har långt hår. Kort hår bör klippas var fjärde till åttonde vecka för att hålla formen på din hårklippning snygg.

Erfarenhet och forskning har visat mig att regelbundna besök fortfarande är nyckeln till att se till att mitt hår har form, ser friskt ut, har kropp och inte är skört med en miljon kluvna toppar.

Sanningen är att ditt hår kan se ”fint” ut för dig några veckor efter en frisyr, men det kommer alltid att se bättre ut med rätt hårklippning och trimningsfrekvens.

Hur kan du veta att det är dags för att klippa sig?

Om du hellre förlitar dig på hur ditt hår ser ut än regelbundna tider för frisyr, finns det några tips du kan leta efter. Dessa indikatorer visar dig när det är dags att klippa sig:

 • Du kan inte få din favoritstil att fungera längre. Vuxet hår har inte samma form längre, så frisyrerna du har gjort den senaste månaden eller mer fungerar helt enkelt inte längre.
 • Din lugg är i dina ögon. Du älskade de där sidsopade luggen först, men nu är de i dina ögon hela tiden.
 • Ditt hår har synliga skador. Ditt hår ser inte vildvuxet ut, men de delade eller tunna topparna förstör verkligen utseendet.
  Dina vågor eller lockar har nästan försvunnit. Ditt långa hår brukade vara vågigt eller lockigt, men nu är den naturliga strukturen rakare.
 • Dina lager ser trådiga ut. Lager ger rörelse och kropp till håret, men ändarna kommer att se trådiga och tunna ut när de börjar växa ut.
 • Ditt hår ligger platt. Du brukade ha mycket volym vid rötterna, men det blir svårare och svårare att hålla håret från att ligga mot huvudet.

Relaterade inlägg