En guide i Barcelona

En guide i Barcelona

Barcelona är en pulserande stad på Spaniens nordöstra kust. Barcelona är rikt på historia, fantastisk arkitektur och pulserande kultur och är ett måste för turister från hela världen. Här är en guide som hjälper dig att få ut det mesta av din tid i Barcelona: 

Utforska de gotiska kvarteren

De gotiska kvarteren är Barcelonas historiska centrum, fullt av slingrande gator, charmiga torg och vackra gotiska byggnader. Se till att besöka den ikoniska gotiska katedralen och närliggande Plaça de Sant Felip Neri.

Besök Park Güell 

Park Güell är en nyckfull park designad av den berömda katalanska arkitekten Antoni Gaudí. Parken har fantastiska mosaiker, skulpturer och färgstark arkitektur, och erbjuder fantastisk utsikt över staden. 

Förundras över Sagrada Familia

Gaudís mest kända verk, Sagrada Familia är ett måste i Barcelona. Den skyhöga katedralen har varit under uppbyggnad i över ett sekel och är fortfarande oavslutad, men det är fortfarande en imponerande syn. 

Promenera längs Las Ramblas

Las Ramblas är en livlig gågata som går genom stadens centrum. Längs vägen hittar du buskers, konstnärer och många affärer och restauranger. 

Besök Picassomuseet

Picassomuseet är tillägnat verk av den berömda konstnären Pablo Picasso, som tillbringade större delen av sina första år i Barcelona. Museet rymmer en mängd olika verk, inklusive målningar, teckningar och skulpturer. 

Smaka på det lokala köket

Barcelona är känt för sitt utsökta kök, och du hittar många lokala specialiteter att prova, såsom paella, tapas och creme de Catalan. 

Njut av stränderna

Barcelona har flera vackra stränder där du kan njuta av solen och njuta av Medelhavet. Några av de mest populära stränderna inkluderar Barceloneta och Nova Icaria. 

Se en fotbollsmatch

Barcelona är hem för ett av världens mest kända fotbollslag, FC Barcelona. Om du är ett fan av sporten, se till att se en match på Camp Nou-stadion. 

För att summera är Barcelona en stad med oändliga möjligheter för att utforska och upptäcka. Oavsett om du är intresserad av historia, konst eller bara njuta av den lokala kulturen och köket, så har Barcelona något för alla. Om du vill veta mer gå in på www.barcelonaguiden.nu

Relaterade inlägg