Billigast el men mycket annat också

Billigast el men mycket annat också

Det är inte mycket som inte handlar om el och elkostnader just nu. Oavsett om det handlar om ekonomi eller miljöåtagande så är elen i fokus. Det finns faktiskt elbolag som älskar att det är så.

Alla letar efter billig el och elavtal med riktigt låga elpriser och det finns elbolag som inte styrs av varken energiproduktion eller av statliga eller kommunala bolag utan som hela tiden letar billigast el för dig! Vi berättar mer om billig el för dig.

Du bestämmer vilken typ av el som just du får

Det är inte bara billigare el som alla letar efter utan nyfikenheten är stor även var elen kommer ifrån. Läs mer här om du vill lära dig mer om valfrihet gällande var elen kommer ifrån. I Sverige är det egentligen ganska enkelt. Här har du möjlighet att inte bara välja billigast el utan också tänka på och välja därefter utifrån elens ursprung.

Du kan då styra ifall du vill att din el har ursprung från förnybara källor eller ej. Välj mellan solkraft, vindkraft, vattenkraft och kärnkraft. Du kan dessutom hjälpa miljön ytterligare på traven genom att knyta samman din elhandelsfaktura med elnätsfaktura och erhålla dessa elektroniskt. Då sparar vi ned på transporter med brev och minskar miljöutsläppen. Valet är ditt, både när det gäller valet av el och miljöfaktura. 

Den billigaste elen har de senaste åren varit den residualmix som består av cirka 35% fossila bränslen och även kärnkraft. Det är naturligtvis upp till dig som elkund ifall du vill lägga de där extra kronorna på ännu renare elursprungskällor. Valfriheten är stor och det är så det ska vara. Billig el innebär ibland även att ha valet att välja det lite dyrare alternativet men som innebär en god känsla inombords att ha valt ett mer förnybart alternativ. Lycka till med ditt val av elursprung och elfaktura. 

Relaterade inlägg