Billigare el för dig

Billigare el för dig

Går du i tankarna kring att hyra ut din bostad eller stuga men vet inte riktigt hur du ska gå till väga? Ja, då är du inte ensam. Det finns många som är osäkra hur en uthyrning går till men det finns ett enkelt sätt som erbjuder smarta digitala verktyg som underlättar din uthyrning. Vi berättar mer om BostadsPortal.

Vilken typ av bostad kan jag hyra ut?

Vi börjar från början och klargör vilken typ av bostad du kan hyra ut. På BostadsPortal kan du hyra ut både hyresrätt, bostadsrätt och hus. Vill du hyra ut din hyresrätt ska du ha fått godkännande från din hyresvärd eller hyresnämnd. Tänk också på att inte sätta alltför orimlig hyra på din hyresrätt, hyran ska inte vara högre än den som du betalar till din hyresvärd. Tänk också på att du fortfarande är ansvarig för din lägenhet även under uthyrningen.

Äger du en bostadsrätt så är det ett tillstånd från din bostadsrättsförening som behövs innan du kan hyra ut din bostadsrätt i andra hand. Har du däremot en egen villa eller stuga behöver du inte ansöka om tillstånd någonstans. Här handlar det kanske snarare om att du vill hyra ut delar av huset, såsom ett eller flera rum. Tänk på att lagen om uthyrning av egen bostad skiljer sig en aning från hyreslagen. Som redan nämnts gäller en del att hyran ska följa den som du redan har. En annan skillnad är att det inte finns besittningsskydd vid uthyrning.

Enkelt

All administration och kommunikation kring annonsering och korrespondens med potentiella bostadssökande sker via den digitala plattformen. Det är alltid gratis att annonsera din bostad, oavsett om du vill hyra ut ditt hus, bostadsrätt eller hyreslägenhet. Du kommer att få alla förfrågningar via din inkorg och du kan enkelt kommunicera med en smart chattfunktion. Svårare än så här är det inte. Lycka till med din uthyrning!

Relaterade inlägg