Bästa Polarn Och Pyret Skaljacka för Barn – Lista & Tips

Bästa Polarn Och Pyret Skaljacka för Barn - Lista & Tips

Ditt barn kommer gärna vilja vara ute i vind och väder. För att fukten inte ska skada eller kyla ner ditt barn krävs rätt kläder. Ett av de viktigaste plaggen i detta fall är en skaljacka.

Polarn och Pyret är en av de populäraste butikerna för föräldrar att köpa kläder åt sina barn tack vare det faktum att man kan lita på deras kvalité. Polarn o pyret uppskattas för deras snygga, funktionella, och högkvalitativa kläder för barn som passar alla säsonger och syften.

Skaljackor är vattentäta och kan därför optimalt skydda ditt barn från alla väderförhållanden. Eftersom de vanligtvis är väldigt lätta är de väl lämpade för övergångsperioden mellan varmare och kyligare årstider.

I denna artikel har vi tagit en närmare titt på de bästa och mest populära skaljackorna från Polarn och pyret. Längre fram går vi även igenom en köpguide med de viktigaste sakerna du bör tänka på när du ska välja skaljacka från Polarn och pyret åt ditt barn. Med så många olika jackor att välja mellan på marknaden är vår köpguide ovärderlig för att välja rätt skaljacka åt ditt barn.

Alla som gillar att vara ute känner till fördelarna med en skaljacka. Men vad inte alla vet är att rätt modell kan göra mycket mer än vad många tror.

Skaljackor är inte bara praktiska under övergångssäsongerna. Bra modeller ger till och med skydd vid klättring eller skidåkning.

Bästa Polarn och Pyret skaljackor för barn


Vindfleecejacka

Detaljer

 • Vindtät fleecejacka från Polarn o. Pyret
 • God andningsförmåga
 • Vattentätt material
 • YKK dragkedja med hakskydd för att förhindra skav
 • Reflexer bak och fram för att synas i mörker


Skaljacka med magnetdragkedja

Detaljer

 • Vind och vattentät skaljacka
 • Mjuk och smidig
 • Dragkedja med magnet för enkel användning
 • Tillverkad i slitstarkt material
 • Avtagbar huva
 • Hakskydd på dragkedjan för att förhindra skav


Softshelljacka

Detaljer

 • Enfärgad softshelljacka från Polarn O. Pyret
 • Tillverkad i vind och vattenavvisande material
 • Avtagbar huva
 • Reflexer för 360 graders synbarhet
 • Ykk dragkedja
 • Förböjda armar för ökad rörlighet


Pilefleecejacka vindtät mörk marinblå

Detaljer

 • Mjuk fleecejacka av hög kvalitet
 • Jackan är vindtät
 • God andningsförmåga
 • Hakskydd vid dragkedjan för att hindra skav
 • Reflexer för ökad synlighet


3-lager-jacka skal

Detaljer

 • Slitstark jacka av hög kvalitet
 • Vind och vattentät
 • God andningsförmåga
 • Avtagbar huva
 • Förböjda armar för ökad rörlighet
 • Reflexer för god synlighet


Bäst i test! Skaljacka

Detaljer

 • Slitstark skaljacka av hög kvalitet
 • Vind och vattentät
 • God andningsförmåga
 • Reflexer för ökad synlighet
 • Avtagbar huva


Bästa Polarn o pyret skaljackor för barn – köpguide

Vad bör du tänka på när du väljer en skaljacka från Polarn och pyret eller någon annan butik åt ditt barn.

Tillverkare använder termen skaljacka för att sammanfatta kläder som passar för hösten och ibland även för vintern. Materialet måste vara vindtätt, men inte nödvändigtvis vattentätt. Ändå är skaljackorna ofta belagda och ett andningsbart membran (t.ex. Gore-Tex). Denna kan ha ett hydrostatiskt tryck och erbjuda vattenbeständighet till en viss grad.

Skaljackor är gjorda av två till tre lager laminat. På så sätt kombineras lager på lager principen i bara ett klädesplagg. Det mjuka materialet kan komprimeras till en liten storlek och sparar vikt. Till skillnad från den rena fleecejackan erbjuder skaljackan lite mer motstånd mot ogynnsamma väderförhållanden. En softshelljacka för barn är dock sällan helt vattentät.

Den lämpar sig väl för skidåkning och vandring i snön (förutsatt starkt foder). Men vid kraftigt regn ska det vara en hård skaljacka för barn.

Vad är teddy fleece?

Utöver den klassiska fleecen kan du även köpa ”teddy fleece”. Det kallas ”high loft fleece” på teknisk jargong. Dess ännu lägre vikt går hand i hand med fortsatt god värmeisolering. Barnens softshelljackor har fått sitt namn till de långa polyesterfibrerna som kallas teddy fleece, de är också väldigt fina och känns därför supergoiga.

Olika modeller för killar och tjejer?

När det gäller deras funktioner och egenskaper skiljer sig inte barnjackor med skal för flickor och pojkar. När allt kommer omkring ska alla barn skyddas från vind och fukt. Generellt brukar jackorna vara desamma eller väldigt lika för pojkar och flickor från Polarn och pyret men med olika färger.

En skaljacka för barn för tjejer och killar är oftast identisk, bortsett från färgen. För flickor övervägs ofta rosa och lila. Pojkar föredrar ljus och mörkblått. Om du gillar det neutralt, välj en enkel svart eller mörkgrå. Det finns dock inget som hindrar dig att välja vilken färg du vill till ditt barn, oavsett om det är en pojke eller flicka. Det viktiga är att ditt barn gillar jackan.

Är pälskrage eller pälshuva användbart?

Ur djur- och miljöskyddssynpunkt är en pälskrage tabu! För det första vet inte dina barn värdet på jackan, och för det andra finns det bra syntetiska alternativ. Så om det är tänkt att det ska vara en pälskrage eller en pälshuva, gör det bara på konstgjord väg.

Huruvida pälskragen är vettig beror på användningen. Vinden fastnar i den så att den inte når halsen och ansiktet lika mycket. Det håller också lite kallt. Med pälshuvan bör det noteras att ditt barns synfält är något begränsat. Om vädret plötsligt slår om till mycket sol, värms jackan med päls upp snabbare.

Det spelar ingen roll om det är äkta päls eller fuskpäls: om fibrerna blir blöta behöver de tid att torka.

Checklista skaljackor för barn

Egenskaper

Skaljackor skyddar mot vind och i viss mån även mot fukt. De andas och torkar snabbt.

Skaljackor är inte helt vattentäta. De är konstruerade för att vara vattenavvisande. Det tar cirka 30-40 minuter att bli blöt. De tål duggregn och snöfall längre.

Eftersom fukt snabbt transporteras till utsidan kommer ditt barn inte att svettas i en soft shell-jacka. Samtidigt håller materialet kroppsvärmen bra.

Materialblandningen känns sammetsmjuk och är stretchig. Detta gör dem robusta och därför idealiska för små, aktiva barn. De är mer stabila än fleecejackor.

Softshells är mestadels ofodrade och lätta. De har en liten förpackningsstorlek och är perfekta för övergångsmånaderna mars, april och september-november. Tack vare sin mjuka insida kan de bäras över en t-shirt under varmare dagar. De är mångsidiga. Oavsett om ditt barn cyklar, vandrar, klättrar eller leker på lekplatsen – en soft shell-jacka är den perfekta följeslagaren.
ålder och storlek

Skaljackor finns för nästan alla åldrar. De erbjuds redan för små barn från tre års ålder. Särskilt i spädbarnsåldern är det värt att köpa nästa större storlek. Så ditt barn kan njuta av fördelarna med softshelljackan längre.

Skaljackor är mer formsydda, men tillåter ett lager under. En tunn halströja borde vara möjlig.

Användbara funktioner

 • En bra skaljacka har ventilationsspringor under ärmarna. Dessa är diskret inbyggda och stödjer transporten av fukt till utsidan.
 • Välj en huvamodell. Dessa skärs ofta bekvämt och ska kunna justeras med dragsko. Två infällbara fickor med dragkedjor bör inte heller saknas.
 • Bra softshelljackor skärs lite längre på ryggen. Så ditt barn är bättre skyddat mot vinden.
 • Dragkedjan ska ha ett hakskydd. Ditt barn är skyddat från vind och väder från nacken och upp.
 • Var uppmärksam på nötningsbeständiga förstärkningar på armbågar och axlar.
 • För lite kalla barn finns även modeller med mjukt fleecefoder.

Vad är en skaljacka för barn?

En skaljacka är utformad på utsidan på ett sådant sätt att fukt och fukt rullar av vilket är varför ditt barn inte kan bli blött. Jackan är oftast väldigt mjuk på insidan och leder bort värme från kroppen så att ditt barn inte svettas. Den passar därför bra som övergångsjacka.

Vilket material är en skaljacka för barn gjord av?

Skaljackor är oftast väldigt robusta och tål större påfrestningar. Den är till största delen gjord av polyester. Men olika material kan också blandas ihop.

Från vilken ålder är en soft shell-jacka lämplig för barn?

Skaljackor finns redan för barn från 1-3 års ålder. Dessa finns i många ljusa färger och mönster. Polarn och Pyret har många skaljackor att välja mellan.

Som regel kan du använda ditt barns vanliga storlek som vägledning. Dessa jackor brukar dock skäras lite smalare. Om ditt barn ska ha jackan på sig en längre tid kan det vara bättre att välja en storlek större. Ditt barn är fortfarande i tillväxtfasen och kommer därför snabbt att växa ur jackan.

Hur varm är en skaljacka för barn?

Skaljackor kan även bäras i kallare temperaturer eftersom innerfodret är gosigt mjukt och ditt barns kroppsvärme lagras i jackan.  Det främsta syftet med en skaljacka är dock att motverka vind, vatten, och blåst och hålla de inre lagren varma och torra.

Även vid temperaturer på 5 grader eller lägre bör ditt barn inte frysa. Skaljackor med fleecekomponent är mer lämpliga för vintern.

Vad kan bäras under skaljackan för barn?

Eftersom skaljackan sitter tätt bör ditt barn inte bära några kläder som är för tjocka under jackan. Men det beror samtidigt på temperaturen utomhus En tunn tröja eller t-shirt passar dock bra under skaljackan-jackan. Om det är kallt kan du använda en fleecetröja eller någonting annat varmare.

Hur kan en skaljacka tvättas?

I grund och botten bör du alltid titta på tillverkarens information först. Detta står på lappen som sitter på jackan. Här kan du se exakt om jackan är lämplig för tvättmaskinen. Du kan först ta bort grova fläckar och smuts med en fuktig trasa.

Hur mycket kostar en skaljacka?

En bra softshelljacka kan kosta upp till 1500kr. Ta en titt på våra produktrekommendationer. Där hittar du jackor i olika prisklasser. Polarn och Pyret uppskattas för dess balans mellan kvalité, funktionalitet, och pris.

Vilka ytterligare funktioner finns det?

Med hjälp av ventilationsspringor leds värmen effektivt bort från kroppen. Jackan ska även ha sidfickor så att ditt barn kan förvara småsaker. Vaddering på armbågarna är nödvändigt för att säkerställa att ditt barn inte skadar sig om det faller. Ett hakskydd kan också vara en fördel så att ditt barn inte fryser om nacken.

Är en skaljacka vattentät?

En skaljacka är vattenavvisande, men inte vattentät. Därför bör ditt barn inte vistas i ösregn i flera timmar, eftersom skaljackan inte tål sådana regnmängder och ditt barn troligen hamnar genomblött.

Checklista för skaljackor för barn: du bör överväga detta innan du köper:

1.) Barnets ålder och längd

När du köper en skaljacka bör du tänka på att även om de har en smalare snitt så har de fortfarande tillräckligt med utrymme för att bära en tunn skjorta under. Softshelljackor säljs för barn så unga som 3 år. Det är värt att ta en lite större modell så att skaljackan kan bäras längre.

2.) Funktioner hos skaljackan

Skaljackor är inte vattentäta, men de är vattenavvisande. Det betyder att de tål duggregn och snöfall längre eftersom de tar 30-40 minuter att blöta igenom.

Dessa jackor andas och torkar snabbt och är därför väl lämpade för att skydda barnet från vind och ibland även från fukt.
Materialet i softshelljackan är stretchigt och sammetsmjukt. De är mer stabila än fleecejackor och robusta, så verkligen lämpliga för energiska små barn.

Ditt barn svettas inte i skaljackan eftersom materialet är valt på ett sådant sätt att fukt transporteras till utsidan. Kroppsvärmen hålls dock kvar.

Skaljackor är lätta, ofodrade och eftersom de har en mjuk insida kan de även bäras med en t-shirt under varmare dagar. De har även en liten packstorlek och passar som övergångsjackor för mars/april och september/november.

Oavsett om ditt barn klättrar, leker på lekplatsen eller cyklar är skaljackan lämplig för olika aktiviteter.

3.) Viktiga egenskaper hos skaljackan

En skaljacka kan göra ett bra jobb. Ännu bättre är det dock om du ser till att den har en huva. Dessa modeller skärs ofta mer bekvämt och har dragsko för justering. Fickorna på båda sidor med dragkedja är också en fördel. Det är också viktigt att softshelljackan har ventilationsspringor under ärmarna, som diskret stödjer transporten av fukt till utsidan.

Dragkedjan ska gå till hakan och ha ett hakskydd. Om skaljackan är lite längre bak är barnet bättre skyddat från vind och väder.

Det är också bra om nötningsbeständiga förstärkningar har införlivats i armbågar och axlar. Om ditt barn fryser lätt är en modell som har en mjuk fleece inuti att föredra.

Vad är skaljackor för barn?

Skaljackor är mjuka på insidan och drar bort värme från kroppen, medan utsidan låter fukt och fukt rulla av och skyddar ditt barn från fukt. De är också lämpliga som övergångsjackor.

Vilket material är skaljacka gjord av?

Skaljackor kan tillverkas av en mängd olika material, men de är oftast gjorda av polyester. De är mycket robusta och kan inte lätt skadas.

Är en skaljacka för barn tillräckligt varm?

Till vintern ska det vara en soft shell-jacka med en fleecekomponent. Annars kan skaljackor även bäras i temperaturer upp till 5 grader, då de är gosigt mjuka på insidan och barnets kroppsvärme stannar i jackan. Det främsta syftet är att motverka vatten och stark vind.

Hur tvättar man en skaljackor?

Smuts och grov smuts kan avlägsnas med en fuktig trasa. I annat fall ger tillverkaren information, till exempel om du kan slänga jackan i tvättmaskinen.

Är en skaljacka vattentät?

En skaljacka är vattentät men inte vattenavvisande. Det betyder att ditt barn inte kan tillbringa timmar i hällregnet med den, annars blir hon genomblöt och han blir sjuk.

Vilka extrafunktioner finns det?

Barnet kan förvara småsaker i sidfickor. Ventilationsöppningar hjälper till att leda bort värme från kroppen. Ett hakskydd förhindrar att ditt barn fryser om nacken. Vaddering på armbågarna skyddar ditt barn från skador.

Relaterade inlägg