Vad du kan göra för att bli Piggare på Morgonen

Vad du kan göra för att bli Piggare på Morgonen

Är du trött när du vaknar, och letar efter ett sätt för att bli piggare på morgonen? Oroa dig inte, det finns massvis med saker du kan göra för att uppnå detta, och det är förmodligen lättare än du tror. 

Det krävs dock en viss del disciplin och vilja för att uppnå detta, men det är onekligen värt det. Om du rättar till dina sömnrutiner och fullföljer de steg som vi listar i den här artikeln, är sannolikheten hög för att du kommer att bli betydligt piggare på morgonen, och på så sätt få en bättre dag generellt sett. 

4 saker som du kan göra för att bli piggare på morgonen

Nedan är viktiga exempel:

Stäng av enheterna några timmar innan du lägger dig

Om du använder mobilen, tittar på TV eller använder din laptop innan du lägger dig bör du överväga att sluta med detta. Det ljus som dessa enheter frigör stör din sömn, och gör att kroppen inte förstår att det är dags att sova. Resultat blir att hela din sömn blir rubbad, och gör att du blir tröttare på morgonen. Det vill du undvika, eller hur?

Därmed kan det vara en bra idé att stänga av TV:n i tid, eller om du vill spela casino online kan det vara en bra idé att planera denna speltid lite tidigare under dygnet.

Snooza inte

Brukar du snooza? Hur mår du efter det? Om du är som de flesta mår du förmodligen ganska dåligt. Det känns som en förlust, och den lilla extra sömn du får under de 5-10 extra minuterna gör mer skada än nytta. 

Förr brukade jag snooza, även om jag vaknade pigg. Jag tyckte helt enkelt det var så skönt att ligga kvar i sängen. Men den pigghet jag hade när jag först vaknade försvann ganska snabbt när jag väl somnade om i några extra minuter. Att snooza är dumt, och något du bör undvika (förutom om du har möjlighet att sova i ytterligare 1,5+ timmar.)

Fyll på med vätska

Du förbrukar väldigt mycket vätska under natten, till stor del tack vare att du svettas rejält. Även om du nödvändigtvis inte är särskilt törstig när du vaknar, är det viktigt att du fyller på med vatten (i de flesta fall kommer du dock att vara ganska törstig).

Hur mycket vatten du ska dricka varierar beroende på ett flertal olika faktorer, men du bör i de flesta fall dricka åtminstone någon deciliter eller mer. Om du känner dig väldigt törstig kommer du förmodligen att behöva dricka mer än så.

Ta inte upp mobilen, datorn eller annan typ av enhet

Om du tar upp mobilen, datorn eller sätter igång TV:n är sannolikheten stor att du ligger kvar i sängen, eller att du går och lägger dig i soffan. Detta får katastrofala följder för din pigghet. Även om de ljusa skärmarna har en någorlunda uppiggande effekt, kommer de att förstöra en stor del av den produktivitet du har under dagen.

Starta inte dagen på fel sätt, låt dina enheter ligga kvar på nattduksbordet eller köksbordet, eller vart du nu har lagt dem. Se istället till att du rör på dig, dricker vatten, mediterar, eller gör något annat som drar dig i rätt riktning i livet.

Relaterade inlägg