Så tränar du upp Magen med Hemmaövningar

Så tränar du upp Magen med Hemmaövningar

Känner du också att du börjar gå upp i vikt och att du vill träna bort magen? Då är det läge att börja träna magen ordentligt. I den här artikeln tipsar vi om några enkla övningar du kan göra hemma för att träna magen, gå ner i vikt och bli starkare.

Det behöver nämligen inte vara så svårt. Bara du gör det regelbundet och kombinerar det med nyttig kost, så kommer det säkert att gå alldeles utmärkt. Häng med nu!

Sit ups

Det finns många effektiv magövningar hemma men den kanske allra vanligaste och mest kända övningen är sit ups. Du lägger dig helt enkelt ner på golvet och böjer upp knäna. Sedan lyfter du huvudet mot knäna och känner hur magmusklerna spänns. Du behöver inte dra dig hela vägen upp till knäna, utan en liten bit räcker så att du känner att magmusklerna tränas.

Använd gärna en träningsmatta. Det finns gott om träningsmattor för användning hemma att beställa på nätet. Gör gärna 10 eller 15 sit ups i tre eller fler set. Det här bör du klara att göra varje dag. Ju uthålligare du är desto bättre kommer det gå med tiden.

Plankan

En annan klassiker är den så kallade “plankan”. Du lägger dig ner på golvet, men denna gång håller du uppe kroppen med hjälp av tårna och armarna eller händerna. Tanken är att du ska vara helt spikrak i ryggen för att få till rätt belastning på rygg och mage. Sedan stannar du statiskt i den positionen och känner hur mage och rygg ansträngs.

Det här kan vara ganska utmanande, särskilt för dig som inte är så vältränad. Så börja gärna med att göra några få sekunder och öka sedan på antalet sekunder i takt med att du blir starkare.

Lycka till med att träna upp din mage med hjälp av magövningar hemma!

Relaterade inlägg