Hur du Gör en Pilbåge för Jakt och Överlevnad

Bågen och pilen är effektiva jaktverktyg eftersom de ökar avståndet mellan dig och ditt byte, vilket ökar dina chanser att fånga ett djur.

När du befinner dig i en överlevnadssituation är förmågan att skapa en överlevnadsbåge och pilar snabbt och från råmaterialet som omger dig en färdighet som är extremt användbar och kan göra skillnaden mellan att helt enkelt överleva och att blomstra. För att dra nytta av den här tekniken finns det några saker du behöver veta innan du bygger en effektiv överlevnadsbåge och raktflygande pilar.

Hitta exceptionellt trä för en överlevnadspilbåge

Den första biten i detta pussel att tänka på är bågen. Bågen är en pinne med ett snöre knutet mellan båda ändarna, som driver pilen till sitt mål. Varje lem (delen av bågen från spetsen till handtaget) måste böjas jämnt och gradvis över sin längd. Materialet måste också vara flexibelt med förmågan att snabbt komma tillbaka på plats.

På fältet, där du kanske eller kanske inte känner till trädens identitet runt omkring dig kan du göra ett enkelt test för att avgöra om virket är lämpligt för en båge. Ta en gren som är lika stor som ditt finger. Böj den lätt och låt den släpp tillbaka. Svarar den snabbt eller går den långsamt tillbaka till rak? Böj nu pinnen till en c-form. Bryts den eller är den stark nog att hålla sig intakt? Bryt sedan kvisten. Knäcks den i två delar är den av dålig kvalitet. Om den istället böjer sig och bildar en fibrös spricka som vägrar bryta hela vägen, är den lämplig för en båge.

Hitta en planta av denna typ av träd, ungefär en halv tum i den lilla änden. Det här är din bågstav (trästycket du gör en båge av). Den ska också ha en gradvis avsmalning från ena änden till den andra. Frånvaro av knutar och grenar är också ett plus. Eftersom ena änden är större än den andra måste staven nu modifieras så att båda lemmar böjs lika.

Hitta mitten av staven och markera var du vill ha ditt handtag. På vardera sidan av handtaget, skär bort trä från bågens mage (den sida som kommer att vara vänd mot dig), avsmalnande det gradvis.

Håll dig från att skära in baksidan av bågen (den sida som kommer att vända bort från dig); Att bevara detta obrutna trälager hjälper till att hålla träet från att splittras när det sätts under spänning. Placera en av bågens spetsar på marken och tryck in i handtaget med ena handen samtidigt som du håller den andra spetsen i din andra hand. Detta kommer att visa dig hur väl den lem som rör marken böjer sig. Vänd på den och testa den andra delen.

Du vill att de båda ska böjas lika. Vid spetsen av varje lem, skär två slag på vardera sidan. Det här är skårorna som kommer att hindra snöret från att glida av spetsarna. De skärs in i en 45-graders vinkel, pekar mot handtaget och är tillräckligt djupa för att ta emot bågsträngen.

Skapa bågsnören

Skapa sedan en båge gjord av starkt material. Alla syntetiska rep med liten diameter fungerar. Ju mindre stretchig, desto bättre, eftersom detta kommer att hjälpa till att överföra bågens böjkraft till pilen mer effektivt. Om du är utan syntettråd kan en sladd göras av naturmaterial. När bågen är uppträdd, ska snöret stå från bågen med cirka 5 tum. Detta är staghöjden och hjälper också till med bågens knäppning.

Tillverka egna pilar

Pilar är den sista och viktigaste delen av detta vapen. Överlevnadspilar kan göras av många material. Raka skott från träd som lönn, pil eller kornel fungerar alla bra. De ska vara så raka som möjligt, fria från grenar och knutar och gradvis avsmalna från ände till ände. Den lilla änden, som kommer att vara skårad för strängen bör vara tillräckligt stor för denna knackning utan att kompromissa med styrkan i träet till någon sida. Barken skrapas från skottet med en kniv eller sten, och sedan hålls skaftet över en eld för att räta ut.

För att räta ut, värm upp en krokig plats och böj den sedan. Efter kylning kommer denna plats att ställas upp där den har böjts till. Titta ner längs pilens längd med jämna mellanrum för att kontrollera dess rakhet. Den stora änden av pilen kan helt enkelt skärpas till en punkt, eller skåras för att acceptera en spets av ben, sten eller stål.

Den lilla änden är skårad för att bilda knackningen, som ska sitta tätt mot snöret. Till sist bör pilen böjas (lägga till fjädrar eller annat material till pilskaftet) för att stabilisera pilen under flygning. Dessa kan sträcka sig från ett knippe tallbarr till änden av pilen närmast snöret, till ett par fjädrar med sina fjäderpinnar knutna till skaftet. En annan metod är att spotta skaftets knockände, sätta in en fjäder och linda vardera änden av spalten för att hålla fjädern på plats. En linda bör knytas bakom spetsen och före knackningen för att hålla skaftet från att spotta av de olika krafterna som appliceras. Sen, växtfiber, råhud eller syntetiska trådar är alla fantastiska omslagslinor.

Du har nu en snabb överlevnad pil och båge. Använd ditt pekfinger – på handen som håller bågen – när din pil vilar, och håll bågen i en 45-graders vinkel mot kroppen för att hålla pilen på plats. Med en båge gjord av grönt trä och en snabbt täljd pil måste du komma närmare ditt byte för att vara säker på ett dödande.

När bågen torkar kommer den att bli mer känslig för att gå av, men kommer aldrig att bli lika snabb skytte som en väldesignad båge av kryddat trä. Ändå har du nu en fördel framför att använda stenar eller pinnar för att ta ner vilt, och detta hastigt tillverkade verktyg kommer att ge dig tid när du förbereder dig för att göra finare och mer effektiva vapen.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg