Den Ultimata Samlingen av Överlevnads ideer

Om du läser det här är chansen stor att du redan har förberett dig. Om du precis har börjat kan du läsa om grundläggande förberedelser. Fokus i den här artikeln är att förbereda idéer som går utöver grunderna.

När jag funderade på hur jag skulle närma mig det här ämnet, bestämde jag mig för att jag ville erbjuda färdigheter, tips och rekommendationer som gick utöver de vanliga ”spara mat och vatten och lär dig att ta skydd ute”- typ artiklar.

Du har förmodligen redan bestämt dig för om du ska stanna in eller ute. Du har förmodligen lärt dig några grundläggande färdigheter för att hjälpa dig att överleva. Du kanske till och med har lite ordentlig vapenutbildning under bältet.

Men vad kommer härnäst? Det finns aldrig ett slut på att förbereda, och när du har grunderna nere måste du gå vidare till mer avancerade och intrikat förberedande färdigheter; det innebär att ta grunderna till nästa nivå!

Här är en samling smarta överlevnadsidéer som täcker ett antal förberedande kategorier. Du kan välja de idéer du gillar bäst och implementera dem för att stärka dina förberedelser.

Säkra dina förberedelser

Mängden av vapen som stjäls ur olåsta skåp årligen ökar och är oförlåtliga. Inte ens ett låst fordon är ingen ursäkt: Fordon är inga säkra förvaringslösningar!

Bortsett från deras kostnader innebär att förlora en pistol till en tjuv att du kommer att vara en värdefull defensiv tillgång och kommer att ha också försett en till den kriminella undre världen. Bra jobbat. Dina rättigheter följer med skyldigheter, så se till att du håller dina vapen säkra.

En pistol som förvaras var som helst i kabinen osäkrad ber om att bli stulen. Även låsta konsoler och handskfack kan lätt rivas upp, och alla tjuvar, ung som gammal, kommer att kolla under sätet och på andra typiska gömställen.

Dela upp ditt lager

Du har alla dina förberedelser redo, men att ha ett års mat och förnödenheter i ditt skafferi eller snyggt organiserade på hyllorna i din källare är inte den bästa idén. Det gamla talesättet om att inte ha alla dina ägg i en korg gäller.

Du kanske vill överväga att dela upp dina förberedelser i separata mindre förvaringsutrymmen, antingen på din fastighet eller inte, så att du har en bättre chans att bevara åtminstone några av dem om ditt hem är skadat eller delvis förstört, men också om du behöver komma åt dina förnödenheter men inte kan ta dig till ditt hem.

En del bra idéer under denna premiss inkluderar att förvara några på första våningen och några i källaren, eller på första och andra våningen, hålla en offentlig lagerbyggnad eller skåp med ett litet förvaringsskåp eller lämna några till en vän eller släkting som är sympatisk med din orsak. Detta kan också hjälpa dina släktingar och nära och kära om de hamnar i sylt!

Använd dolda fack för att dölja känslig eller viktig utrustning och tillbehör

Att skapa dolda fack eller rum för att hålla dina mest värdefulla och viktigaste saker säkra är inte bara något som filmskurkar gör. Du kan göra samma sak för att skydda dina saker från nyfikna ögon och klibbiga fingrar. Många alternativ är helt inom räckhåll för preppers med lite DIY-skicklighet.

En av de bästa och enklaste är en falsk vägg på baksidan av en liten garderob. En tätt passande panel med lister runt den kommer att dölja sömmar, och du kan göra det dolda utrymmet så att det passar vad du än behöver gömma, som ett vapenskåp. Detta kommer att dölja dina förberedelser snyggt och alla som tittar in i garderoben kommer att tro att väggen är, ja, en vägg!

Detta fungerar även för under trappor, och klassikern, falskt trägolv. Kom ihåg att du alltid ska ha lite mat och vatten i dina vanliga skåp eller skafferi. Dessa fungerar som en stor avledning.

Använd dolda möbler för att hålla vapen redo eller små värdesaker säkra

En av de hetaste trenderna inom möbler för preppers och hemförsvarselever är användningen av dolda möbler. Döljande möbler är helt enkelt vilken möbel eller inredning som helst som har ett dolt fack som bara är tillgängligt om du vet var du ska leta eller om du vet hur du öppnar den med en nyckel eller speciell mekanism.

Detta kan vara soffbord med lådor som hoppar ut underifrån eller till och med avtagbara ben som rymmer kontanter eller juveler. En resårmadrass med uppfällbar botten kan hålla dina föremål säkra även om någon fäller madrassen från sängen.

Intrikat mantlar har nedsvängbara bottnar som kan hålla ett par gevär i full storlek. Klockor har funktionella svängbara ansikten. Böcker öppnar sig för att avslöja gömställen. Möjligheterna är oändliga!

Gör ett underjordiskt hål

Gräv ett hål i din bakgård och gör en liten förvaringsutrymme för några tillbehör som kommer att lagras bra om de grävs ner.

Om du vill bli extremt händig kan du göra detta till en jordkällare, men du måste få det att smälta in med omgivningen, lätt att åstadkomma genom att placera ett barns plastsandlåda eller något liknande över entrévägen.

Detta kräver noggrann ingenjörskonst och strikt efterlevnad av säkerhet och bästa praxis för att säkerställa att den inte svämmar över eller kollapsar, men om det görs bra kan detta också förvandlas till ett bekvämt stormskydd eller gömställe.

Använd lockbete för att lura plundrare och tjuvar

Tänk på tänkesättet hos din genomsnittlige tjuv eller plundrare. De letar efter de saker de behöver eller vill ha, och när de väl är i handen eller deras säckar med illa tagna byte är fyllda, borde de ge sig av.

I alla utom de mest ödsliga och avlägsna situationer eller de kaotiska tiderna, tjuvar vill ta sig in, få tag i varorna och komma iväg så fort som möjligt.

Exponering och tid innebär en bättre chans att upptäcka och ingripande, så de flesta kommer inte att vilja slentra, ta tag i varorna och dra det är i handen. Använd detta till din fördel. Du kan lura blivande tjuvar genom att använda smarta lockbetestrategier.

Ett litet kassaskåp eller låsbox fylld med tunga men värdelösa tjuvbitar kommer att räcka, liksom en trasig och ej reparerbar pistol eller två utelämnade där en tjuv kan ta tag i den och springa.

Kom ihåg att du alltid ska ha lite mat och vatten i dina vanliga skåp eller skafferi. Dessa fungerar som en stor avledning.

Även om du blir invaderad av plundrare som kommer in och gör oreda i ditt hem och letar efter saker, om du har gjort ditt jobb med att skapa faktiska gömställen för dina förberedelser samtidigt som du utelämnar övertygande lockbeten, är chansen stor att de bara kommer att lämna med det du har utelämnat för dem att se.

Dessutom kan du få ditt hus eller förråd att se utplockat ut. eller tidigare plundrade, vilket uppmuntrar tjuvar att gå vidare.

Personliga skyddstips

Säkerhet är alltid viktigt och bör vara ett bekymmer även för dem som bor i avlägsna och landsbygdsområden eftersom onda människor ofta kommer att söka sig till de isolerade och sårbara befolkningarna långt från civilisationen under situationer där regeln lagen har fördunstat.

De omedelbara efterdyningarna av händelsen kommer att vara kaotiska, förvirrande och fruktansvärt påfrestande. Det kommer att vara lätt att bli tagen ovetande om du inte har en uppsättning hårda och snabba procedurer för att hantera okända kontakter.

Följande, även om de kan verka hårda, kommer inte låt någon komma i position för att dra fördel av dig eller utnyttja dig.

Håll människor borta – låt ingen komma nära dig. Alla som närmar sig och tigger om hjälp som har en snyfthistoria eller bara behöver tillfällig hjälp (ett ljus, tiden, vägbeskrivningar) bör hållas på avstånd med ett bestämt ”Jag kan inte hjälpa dig!” Om de fortsätter att närma sig, förbered dig på att slåss.

Hantera människor som närmar sig – Om de fortsätter att försöka komma närmare, vädjande eller bara försöker få vad de vill ha från dig ( så de säger) du måste ge dem incitament.

Skrik ”Backa!” i din mest skrämmande ton. Om någon annan är i närheten kommer detta att dra till sig uppmärksamhet, vanligtvis att skrämma bort dem. Hur som helst, förbered ditt defensiva alternativ.

Försvara dig mot människor som inte lämnar fredligt – Ibland är våld det enda folk förstår. Om någon inte är uppenbart ett hot, attackera dem med antingen pepparspray, ett kraftigt slag i näsan eller en stor björnsmäll.

Något av ovanstående kommer att ta bort stärkelsen ur någon som inte riktigt har för avsikt att slåss. Men för resten…

Omvärdera, följ upp om det behövs, fly om du kan. Om din kanske eller kanske inte inte angripare snubblar baklänges skrikande och griper om ansiktet innan han faller ner eller vacklar iväg är jobbet klart. Gå därifrån snabbt.

Om de rycker tillbaka men sek kommer igen, har du att göra med den mentalt instabila eller någon som vill komma tillräckligt nära för att skada dig. Förbered dig på att vinna kampen; eskalera till mer kraft om det behövs.

Ha ett tillförlitligt mellankraftsalternativ

Många förberedare klarar inte av att förbereda för sig själva ett fungerande alternativ för att använda mellankraft. Mellankraft är något större än minimal kraft- en knuff, putt, etec.,- och dödlig tvång-skärning, knivhugg, skottlossning, etc.

Detta är ett stort misstag, som även i den statistiskt osannolika händelsen att du överhuvudtaget blir angripen, är chansen att du kommer att behöva använda medelkraft för att lösa det framgångsrikt och säkert mycket högre än någon av de andra två.

Innan du går vidare, mellankraft är kraft som definitivt kan orsaka skada, men som sannolikt inte kommer att orsaka bestående skada eller död. Et slag i ansiktet är osannolikt att orsaka allvarlig skada om det inte finns en stor skillnad i kraft, skicklighet eller andra förmildrande omständigheter.

Ett annat modernt exempel är pepparspray, en av de mest ”godartade ” och effektiva defensiva alternativ tillgängliga. Även om pepparspray kan göra att deönskar att de var döda, om inte en allergisk reaktion eller en blind snubbling och fall, är det osannolikt att mottagaren av pepparsprayen kommer att drabbas av någon bestående eller permanent effekt.

Förenklat uttryckt, du måste ha ett svar för någon som angriper dig men som inte gör det med eget dödligt våld. Vet du hur man slåss? Hur slåss man egentligen?

Bär du vanligt med pepparspray? Har du tränat med den? Du borde. I livet kommer du att behöva något starkare än fult språk och mindre dödligt än en pistol eller kniv för att frigöra dig från ett hot en stor del av tiden.

Glöm inte att i allt utom de största kris-situationer kommer det sannolikt att finnas en juridisk komponent i efterdyningarna. Det är mycket lättare att förlåta mellankraft än dödlig kraft i försvaret.

Smält in

Att smälta in är inte en strategi för att hantera efterdyningarna av ett kris-scenario – även om det hjälper! Att smälta sömlöst med en miljö och ännu viktigare människorna i den är otroligt värdefullt. Det är praxis att passa in på en plats, inte bara att klä sig i dysterhet och hålla huvudet nere.

Gjort på rätt sätt, kommer att smälta in hålla din profil låg, borta från ögonen på både myndigheter och personer som skulle skada eller råna dig. Var du än är, se till att passa in så mycket du kan, både i klädstil, aktivitet och var du handlar och äter.

Detta är inte alltid möjligt beroende på din fysiska egenskaper jämfört med baslinjen i regionen, men det finns alltid saker du kan göra för att blandas.

Om du rör dig genom ett affärsdistrikt där kostymer och portföljer är normen skulle vanliga kläder att göra att du sticker ut.

Kanske du inte kan klä dig som en affärsman eller -kvinna; vem skulle annars inte se felplacerad ut i ett sådant område? Vad sägs om en underhållsarbetare som bär en högvisande väst, hjälm och bär en verktygsväska? Sådana människor rör sig osynligt i stadsområden mycket av tiden eftersom de är så allestädes närvarande.

Det finns alltid ett sätt att sänka din profil och förbli praktiskt taget osynlig om du är smart nog!

Hemsäkerhet

Genom en kombination av korrekt förberedelse och ämplig strategi kan du avskräcka de flesta från att komma någonstans i närheten av ditt hus om du är beredd att bluffa. Här är några bra sätt att göra det:

Skaffa en hund

Att ha hund är en bra idé, stor eller liten; en stor hund har ett skrämmande skäll, och en liten hund ger fortfarande ett utmärkt system för tidig varning. Om du inte kan eller vill kan du fortfarande få det att se ut som om du har en. Sätt upp skyltar, sätt en hundkoja i din trädgård och sprid runt hundleksaker, sådana du brukar ha för gigantiska människoätare. Potentiella inkräktare kanske tänker två gånger.

Oavsett vilken hundras du har och hur stor, lita inte på att han försvarar dig om han inte är speciellt skydds- eller attacktränad. Det finns massor av berättelser om folks hundar som står bakom en inkräktare och bara skällde på ett ineffektivt sätt.

Skffa några påsar för biologiskt farligt avfall

Om en pandemi är problemet är det idealiskt att ha påsar för biologiskt farligt avfall till hands. Allt du behöver göra är att fylla en eller två av dessa påsar med vad du än har liggande och slänga ut genom din ytterdörr.

Folk riskerar inte att komma någonstans i närheten av ditt hus om de inte är verkligen desperata. Det här är ett knep som är mycket situationsspecifikt, men bra.

Få ditt hem att se mindre tilltalande ut

Ett hus som ser mer misshandlat ut, rivet, tidigare plundrat eller i fruktansvärt skick är mindre sannolikt att undersökas än sina grannar. Ett hus som ser bevarat, levt i och i gott skick, särskilt ett i ett bra grannskap, är mycket mer benäget att bli föremål för plundrare och inkräktare, liksom hus nära ”intressanta platser” som butiker och butiker, polisstationer, vapenförråd. , etc.

Det kanske inte krävs mycket arbete för att få ditt hus att se ut som om det får några skador från vilken katastrof som helst som startade kris-läget. Om så är fallet måste du avgöra om ditt hus fortfarande är A.) säkert och B.) beboeligt för att använda det för att genomföra ditt bedrägeri. Om svaret är nej på endera, bör du gå vidare till ett säkrare ställe.

Använd defensiv landskapsarkitektur

Ett hem som är inhägnat, muromgärdat och skyddat tillräckligt för att konkurrera med Fort Knox, komplett med strövande strålkastare, kan det tyckas vara en svår nöt att knäcka för potentiella tjuvar och inkräktare, men det skickar också ett mycket tydligt budskap till alla: det som finns inuti är värt att skydda. Du kan hålla din profil låg och din dina grannar nöjda genom att använda landskapsarkitektur taktiskt.

Du kan selektivt plantera, beskära och ta bort landskapsdetaljer, inklusive växter, som kommer att göra ditt hem mycket svårare att angripa samtidigt som det ökar dess skönhet, eller åtminstone minskar dess tydliga säkerhetsprofil.

I vilken region som helst på jorden växer det någon typ av växt eller växter som har ondskefulla spetsiga, vassa taggar, taggar eller taggar. Du bör odla plantor av dessa arter eller plantera mogna sådana om du har råd under dina fönster.

Ju större och buskigare desto bättre. Sådana växter kommer att avskräcka eller bromsa alla utom de hårdaste av heminkräktare eller åtminstone höja ett stort racket, tillräckligt för att ge dig lite extra varning.

Om du inte vill installera aggressiv flora, kan du överväga någon annan sort som kommer att göra det mycket svårt för alla som försöker smyga in på dina fönster i smyg.

Andra taktiska landskapsplaneringsåtgärder inkluderar att beskära tillbaka, gallra eller helt ta bort alla växter som kan dölja dem som försöker närma sig ditt hem oupptäckt.

Allt som skulle ge fördelar för en inkräktare, antingen som täckning eller döljande, bör hänsynslöst bedömas och hanteras. Gör det klokt, eftersom samma funktioner kan erbjuda skydd till försvarare på din egen fastighet också.

Utveckla en plan för intrång i hemmet

Du bör vara väl förberedd när inkräktare kommer in i ditt hem eller var du än skyddar dig. Du måste ha en plan för att stöta bort dem eller fly och hela din grupp/familj måste veta vad som förväntas av dem i det fallet, både för att förbli säker och för att öka chanserna till ett framgångsrikt försvar.

Om alla bor eller sover i samma rum eller bara på samma sida av huset är det tillräckligt enkelt att samla alla till en avsedd skyddsrum och sedan låsa ingångshallen eller trappan till den delen av huset.

Alla tillgängliga människor som kan försvara bör försvara; alla andra borde antingen göra sig säkra eller samla de som behöver hjälp. Om det är möjligt att tillkalla hjälp, antingen via telefon eller radio, låt någon göra det medan du täcker.

I händelse av att människor sprids genom huset och inte kan försvara sig kommer du att behöva förflytta dig till dem så snabbt du kan och engagera eller driva bort alla inkräktare du stöter på på vägen.

Planen i det här fallet bör vara att de ska ta skydd på plats och gömma sig; att ha människor, särskilt barn, som springer överallt medan du försöker lokalisera och neutralisera ett okänt antal fientliga med dödlig kraft är ett recept på katastrof.

Smält in in

Om du är sedd och måltavla av skurkar när du är ute efter en kris är det troligtvis för att du ser ut som någon med medel: ser ren ut, klädd i rena kläder, verkar mätt och energisk eller bär på en mängd överlevnadsutrustning kommer att signalera både dina medel och status till alla som letar efter det. Vissa av dem kommer att vilja ha det du har.

När du går ut och interagerar med människor, vare sig det är för att byta eller få information, försök att matcha allas utseende, utrustning och attityd. annan. Gå ut varje dag och ställ frågor.

Se smutsig och hungrig ut. Spela din roll rätt och chansen är stor att ingen vet att du går hem till ett skafferi fullt med mat och att dina barn inte är hungriga – åtminstone inte under den första veckan eller två.

Bär ett första hjälpen Kit

Det är mycket mer sannolikt att du behöver medicinsk kompetens och utrustning för att fixa en skada från någon vardaglig eller självförvållad källa än du behöver vapen för att lösa ett slagsmål. Ändå har de flesta inte med sig en enda bit gasbinda, än mindre ett livräddande traumakit.

Detta är ett klassiskt exempel på felplacerade prioriteringar. Den bästa investeringen du kan göra i din kriskompetensrepertoar är att lära dig hur man behandlar skador, särskilt trauma, där sekunderna räknas.

Livräddningsförmåga är bra att ha, men det här är ett annat fall där verktyg betyder nästan lika mycket. Visst, du kan improvisera medicinska förnödenheter från många saker, men kvaliteten på ditt jobb kommer att lida.

Var inte självbelåten: bär åtminstone en rulle gasbinda och några basala tillbehör. Tillsammans kommer dessa att förhindra några av de vanligaste dödsorsakerna till följd av trauma, blodförgiftning, och i värsta fall kommer de åtminstone att köpa tid för att få ordentlig läkarvård.

Men används på fel sätt eller förvirrat av otränade händer kan de faktiskt göra situationen värre. Du behöver träning! Om du inte har någon formell medicinsk utbildning eller erfarenhet är ett bra första steg en enkel grundkurs i första hjälpen följt av ett stoppa-blödningen övning. Du kan enkelt hitta båda som finns i ditt område genom att söka online.

Fordonsidéer

Om du planerar att söka skydd på en annan plats och även om du inte gör det, bör du ha ett bra fordon som är redo att gå med ett ögonblicks varsel. Men att hålla det regelbundna underhållet uppe och hålla den full av bensin är bara början.

När du tjuvstartar kanske du inte har att göra med zombies, men det finns en god chans att du kommer att ta itu med skräp, folkmassor, vägblockeringar och bensinbrist.

Om du kan, börja med ett bra, robust 4×4-fordon. Även om du inte kan finns det så mycket du kan göra med din bil för att hjälpa dig att ta dig förbi de olika hindren du kan stöta på, till exempel:

Lägg till en större bränsletank/ Bär externa bränsledunkar

För att göra det förstnämnda behöver du en professionell mekaniker som är bekant med operationen.

Inte alla passagerarfordon kan dock acceptera en, så i så fall bör du lägga till en extern ”bränsledunk” som kan låta dig bära ytterligare fem eller tio liter bensin ombord på ett säkert sätt.

Försök att undvika att bära bränslebehållare i ditt fordon, även i bagageutrymmet.

Uppgradera dina däck

Terrängdäck av hög kvalitet bör krävas för alla bilar. Om du planerar att åka terräng eller terräng kan du köra på allaround däck i lera eller berg.

Du kan överväga att uppgradera till ett däck som skyddar mot oundviklig punktering.

Punkteringsbeständiga däck har ofta bälten gjorda av speciella tygkompositioner som är mycket motståndskraftiga mot de felande spikarna och taggig metall som kommer att skräpa ner vägar och gator efter ett kris-evenemang.

Punkteringsfria däck är specialdäck designade för att du ska kunna köra så mycket som 100 extra mil på ett däck utan lufttryck. Detta kommer enkelt att förhindra att du blir immobiliserad av det vanligaste ”haveriet” som inträffar under körning.

Bär en verktygssats

Om du inte vet hur du servar och byter ut de vanligaste delarna på ditt fordon har du fel. Om du inte har med dig några av dessa reservdelar och de verktyg du behöver för att byta ut dem med i bilen när du är borta, har du dubbelt fel.

Överväg att lägga till några extra verktyg på eller i ditt fordon för att hjälpa till med att ta bort hinder och avlägsna fordonet. En vinsch är aldrig en dålig idé och kommer att hjälpa dig att lossa och ta bort fordon som står stilla eller övergivna från vägen, och en hopfällbar spade och yxa eller motorsåg kan hjälpa till att rensa bort stora skräp, som fallna träd eller gräva dig ur ett spår.

Om du inte kan installera en vinsch på ditt fordon, överväg att förvara en kabeldragare i din bil för att hjälpa dig att rensa bort skräp. Ha åtminstone en dragrem till hands.

För att det ska bli bra, installera en värmekamera i ditt fordon så att du har bättre sikt på natten. Om det finns potentiellt farliga människor framför dig, kan de se dig innan du kan se dem.

Att söka skydd borta

Om du har bestämt dig för att söka skydd utanför ditt hem har du en plats bestämd som du är redo att åka till. Men trots det faktum att många förberedare säger att du måste få en säker plats innan krisen kommer är detta bara inte möjligt för alla.

Oavsett om du har en utsedd plats för att söka skydd eller inte, att ta sig dit kanske inte går så smidigt som du önskar och att veta vart du ska kan vara ett problem om du inte har en förutbestämd destination.

Här är några idéer för att hjälpa dig att komma ut ur staden och komma till en säker plats:

Ha ett reservtransportsätt

Vi alla tror att vår dagliga bil kommer att ta oss ut ur stan, men tänk om det inte fungerar? Det kan finnas problem eller så kan vägarna vara för blockerade. Händelsen kan börja med att du är separerad från ditt fordon och inte kan återställa det. Förhoppningsvis har du en reservplan, men om inte, överväg följande:

Cykel

En cykel är inte det mest dramatiska eller spännande transportmedlet för preppers, men den kan slå promenader i många situationer. En cykel på plan mark är lättare att trampa och snabbare än att gå, och så länge du inte är lastad med en stor packning kommer det att bli lättare. Cyklar har också fördelen att de kräver lite underhåll och är tysta.

Dessutom behöver de samma bränsle som du! Snarare använder de dig som bränsle i form av muskelkraft. Detta betyder att om du håller dig mätt och vältränad kommer din cykel sällan att svika dig.

Cyklar är också den enklaste av förberedande turer att plocka upp och flytta över eller runt ett hinder. Det kan du inte göra med en motorcykel eller lastbil!

Du kan också utrusta en cykel med små sadelväskor och styrväskor för att lägga till lite extra förvaring.

Motorcykel

Motorcyklar har många av samma nackdelar och krav som bilar har – de behöver bensin, underhåll och bullrar. De vara mycket bullriga och farliga; ett litet spill på vägen kan ställa till stora problem till skillnad från en bil.

Med det sagt, den lilla storleken av en motorcykel innebär att de kan åka dit bilar inte kan, inklusive längs trottoarer och till och med genom byggnader. Den kan säkert ta  sig förbi bilar som står still med lätthet.

En motorcykel låter dig också bära en inte obetydlig mängd last i sadelväskor eller fastspända på din stänkskärm eller säte. En liten ryggsäck på ryggen och en sadelväska eller två fulla av extrafunktioner är en betydande uppgradering jämfört med vad du skulle kunna bära på egen hand och mycket mindre tröttsamt.

Ha alternativa säkra platser

Om du inte har eller inte kan komma till din säkra lats måste du hitta på någon annan alternativ. På kort sikt, förutsatt att du har kontanter och flyr från en relativt begränsad katastrof, kan du gå till ett motell.

Campingplatser föreslås ofta, men dessa kommer att överskridas med människor som gör samma sak som du. Andra alternativ  är vildmarken med nationalparker, övergivna gruvor och fabriker och spökstäder (om du har några i ditt område).

Om du har att göra med en långvarig katastrof, till och med dessa platser kommer att bli osäkra med tiden, men chansen är stor att det också blir överallt annars.

Det viktiga är att du kommer att ha en lista över platser som kan vara säkra eller säkrare: du vill aldrig tvingas att vandra utan en plan.

Prioritera din förberedelse

Alla katastrofer är inte lika, och inte heller lika sannolika att hända. Istället för att bli distraherad av de mest avlägsna katastrofer som asteroidnedslag eller andra kriser bör du fokusera på det vanliga och sannolika.

Naturkatastrofer av alla slag, från översvämningar till tornados till skogsbränder orsakar mer förödelse och orsakar fler förluster av människoliv årligen än något slags exotiskt domedagsscenario.

Till och med högt upp på svårighetsskalan med total ekonomisk kollaps och det efterföljande kaoset som kommer att resultera, är det mycket mer sannolikt att du lever igenom och lider under en sådan händelse under din livstid än någon ”exotisk” katastrof.

Förbered och planera därefter! Du behöver inte veta vilken väg vattnet kommer att gå och hur du ska återupprätta kommunikationer i en magnetisk polomkastning; du behöver veta hur sannolikt det är att en 100-årig översvämning inträffar i ditt område och hur du kan motverka eller undkomma det.

Om du har blivit vansinnig över att förbereda dig för en verklig apokalyptisk händelse är din uthållighet lovvärd men du bör komma tillbaka till jorden och fokusera på de hot som mest sannolikt kommer att påverka dig och dina imorgon.

Ta till exempel samhällsoro i ditt område: känner du till de bästa vägarna ut från stan som kommer att undvika checkpoints och troliga konfliktområden? Vet du hur man kommer undan faran till fots och med fordon? Vart ska du gå? Vad händer om den där felplatsen inte längre är lämplig?

Alla enkla frågor, och de behöver alla svar. Om du inte kan eller inte har besvarat dem för de mest troliga och vanliga katastroferna i din stad och ditt område, gå på det pronto!

Bilda en överlevnadsgrupp eller gå med i en ömsesidig hjälpgrupp

Dags att inse fakta: en ensam person är alltid extremt sårbar, både för angripare och missöden eller sjukdom. Mänskligheten har envisats och blomstrat, inte för att vi är tuffast, snabbast och starkast, utan för att vi har stora hjärnor för att göra verktyg och för att vi går samman mot hot.

Du kanske inte har någon, familj eller vän, det vill säga ”på din nivå” och inläst på förberedelser, men det betyder inte att du måste vara herde för en flock vettlösa får, eller trotsa det långa mörkret av en kris-situation helt på egen hand.

Du har alternativ. En är att vara den förändring du vill se och börja få dina egna anhöriga och vänner att förbereda sig. Du kan göra det på ett skonsamt sätt eller på ett in-your-face-sätt.

Det första sättet involverar att ta upp dem på överlevnadscentrerade färdighetsaktiviteter, en sorts smygmetoder. Att campa, vandra, fotografera, reparera och mer gör allt för praktiska färdigheter att ha om krisen kommer.

Genom att göra det roligt kan du undvika de krångliga delarna av varför de är och se till att de åtminstone delvis har beredskap.

Alternativt, om du inte har någon familj, inga vänner och inga kontakter kan du välja att hitta en lokal grupp för ömsesidig hjälp och gå med i dem.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg