55 Överlevnadshack som kan Rädda ditt Liv

Varje förberedare vet att oavsett hur mycket de har gjort för att förbereda sig framåt, finns det ingen garanti att saker kommer att gå enligt plan. Förråd kan ta slut snabbare än förväntat, verktyg kan gå sönder eller mat kan stjälas. Vad som än händer måste du lära dig att anpassa dig och improvisera så att du kan leva för att kämpa en annan dag.

I det följande vill jag visa dig olika sätt att hacka varje dag föremål till överlevnadsverktyg. Jag rekommenderar att du provar dessa överlevnadshack nu, innan krisen eller kriget kommer, för om du inte tränar dem kommer du inte att kunna komma ihåg dem efter att bara ha sett videorna.

Varning. Denna artikel är endast avsedd i informationssyfte. Det är under antagandet att du kommer att vara försiktig och försiktig när du gör något av de förslag som presenteras. Abcdirekt tar inte på sig ansvar och ansvar för eventuella skador och skador som kan hända vid försök till något av överlevnadshacket nedan.

1. Smörljus

Att använda smör är ett populärt val för hemgjorda ljus. Skär ett smörblock och stick hål i mitten med en tandpetare. Rulla en bit silkespapper, rulla den i smöret så att den blir brandfarlig och täpp till i mitten. Det ska brinna och ge ljus i timmar.

2. Apelsinskalljus

Skär apelsinskalet på mitten utan att skära igenom själva frukten. Ta bort frukten men se till att stjälken blir kvar i mitten. Det här blir din veke. Fyll skalet med olja och tänd det.

3. Majonnäsljus

Smält majonnäsen tills den blir flytande och lägg den i en behållare. Vrid en servett till en rulle och blöt den i majonnäs. Placera servetten ovanpå majonnäsen och allt lyser.

4. Paranötsljus

Den här är en no-brainer. Om du har färska paranötter liggandes, ta bara bort nöten från skalet och tänd spetsen. Så enkelt är det. För ett mer stabilt ljus, skapa en metallbas.

5. Tonfiskljus

Ungefär som ditt smörljus, gör ett hål i mitten av din tonfiskburk och plugga in veken. Oljan från tonfisken kommer att hålla ditt ljus brinnande.

6. Vegetabiliskt matfettsljus

Användningen av grönsaksfett går utöver köket. Lägg bara till en veke och du har ett ljus som håller dig i en månad eller så. Videon nedan visar ett grönsaksförkortningsljus som varar upp till 45 dagar.

7. Kritljus

Detta är ett ganska självklart val med tanke på att den är gjord av vax. Ta bara en krita och tänd slutet. Du kan släppa ett par droppar smält vax på en värmebeständig yta och sticka in ditt kritljus i den för att låta det stå.

8. Läskburkslampa

Skär läskburken på mitten. Häll ficklampsvätska på den nedre halvan och blötlägg en remsa av bomullstyg i vätskan. Vrid duken och passa in i burkfliken på den övre halvan av burken så att en liten bit tittar ut. Montera den övre halvan inuti den nedre halvan, omslut oljan och duken.

9. Glödlampa

Du kan göra en lampa med en gammal glödlampa och olja. öppna basen på din glödlampa, töm innehållet och häll olja inuti. Blötlägg din veke (helst ett rep) i oljan, placera den inuti glödlampan, och du är redo. Eftersom den inte kommer att vara stabil, gör en stå med tejp eller pennhållare.

10. Läskburkhållare

En annan sak du kan prova med läskburk är att skära en del av burken som ett fönster och placera ett ljus inuti. Plåten kommer att reflektera ljuset över rummet, vilket ökar dess ljusstyrka.

11. Blomkrukvärmare

Sätt små ljus på en bricka som tål värme. Sätt din lerkruka ovanpå ljusen, täpp till hålet och placera en större lerkruka ovanpå den mindre. Detta kommer att hålla dig varm inomhus i avsaknad av en öppen spis.

12. Dörrhandtagslampa i mässing

Om du kan samla några gamla dörrhandtag i mässing och du har tillgång till några grundläggande verktyg, du kan skapa dessa praktiska oljelampor att använda när strömmen går av.

Dörrhandtagslamporna som visas i videolänken ovan är långvariga och designade så att de inte läcker bränsle.

13. Hemgjord ficklampa

Du behöver: en bit tråd, en glödlampa och två batterier. Ta tråden och haka fast den ordentligt på glödlampan. Placera batterierna längs med kabeln.

Fäst den återstående änden av kabeln på batteriets minuspol. Du kan använda metallklämmor i stället för en tråd och toalettpappersrulle eller tejp för att hålla dina batterier.

17. Använd en ficklampa utan batteri

Om du har en ficklampa men inga batterier, gör inte släng inte ut den. Om du kan få tag på en 6v DC-motor och en manuell fläkt kan du producera tillräckligt med ström för att få ficklampan att fungera igen.

18. Magnesium och flinteld

Att starta en eld utan tändstickor är inga problem om du har magnesium och flinta. Skrapa lite magnesium i ett papper eller något brandfarligt material.

Därefter måste du skapa gnistor genom att skrapa en kniv på din flinta. Kontakt mellan gnistor och magnesium kommer att starta en brand.

20. Kaliumeld

Ett annat exempel på att skapa kemisk eld är att tillsätta glycerin till kaliumpermanganat för att starta en brand. Använd dock små mängder eftersom den kemiska reaktionen kan vara ganska explosiv.

21. Stålull och batterield

Ta bara tag i en bit stålull och rör vid batteripolen (vanligtvis 9 V) med ullen. Gnistor kommer omedelbart att dyka upp, vilket ger dig din eld. Du kan använda bomullsbollar för att få elden att spridas snabbare.

22. Eld med en tom tändare

Om din tändare får slut på gas, kasta inte ut den än. Ta bort värmeskyddet som visas i videolänken ovan. Vänd flinthjulet på tändaren på en nystan av silkespapper, bomullstuss eller torktumlare för att frigöra flintspånen.

Det kan ta ett tag, men din vävnad kommer att fatta eld från spånen när du applicerar gnista.

23. Klorbrandstartare

Klor kan fungera som eldstart. Placera den i en liten behållare och häll bromsvätska på den. En handsprit fungerar lika bra.

24. Gummiomslagsbrand

Skär folieomslaget, från en bit tuggummi, i tre, och förvara de två delarna för framtida bruk. Vik omslaget till hälften och skär ut en liten triangel på ena sidan av den vikta delen.

Placera vardera änden av omslaget ovanpå de två batteripolerna. En liten brand uppstår i mitten av omslaget. Bäst att göra det medan du har handskar på dig för att inte bränna dig.

25. Smörgåspåse och vatten

Om du befinner dig strandsatt och i behov av en brand, allt du behöver är en smörgåspåse och lite vatten tillsammans med lite tinder.

26. Brasa

Klippa in din logga i sektioner. Placera dina spån och eldstartare i mitten och omslut dem med hackad ved.

27. Läskburkspis

Du kan skapa din egen spis med två läskburkar. Skär botten av de två burkarna, cirka 1,5 tum, med en kniv. Du kan dra ett streck runt burken eller sätta ett gummiband för att vägleda dig. Fyll en bas med stålull och sätt ihop de två baserna.

Skapa hål runt kanten och mitt på den översta kaminen. Häll en liten mängd alkohol eller något brandfarligt material inuti hålen och tänd upp det. Du kan stabilisera lågan genom att sätta ett mynt ovanpå spisen.

28. Cinder block raketkamin

För att göra en, rekommenderar jag att du använder fyra 8″x8″x16″ block . En kommer att fungera som bas, två kopplingsblock att lägga ved och spån i, och ett övre block är att placera dina matlagningsredskap.

29. DIY raketspis från en soppburk

Om du behöver koka vatten eller laga mat i en stad överlevnadssituation kan du skapa din egen raketkamin med hjälp av hittat material och inga specialverktyg, annat än en batteridriven borrmaskin och en tång.

Du behöver en stor burk, som en färgburk, lite fint grus och en soppburk.

30. Gummibandsskjutare

En enkel version av en pil och båge är att para ihop ett gummiband med en bambu grillspett. Placera gummibandet mellan tummen och pekfingret.

Sätt på spetten på bandet. Dra tillbaka gummibandet och spetten med din andra hand, sikta och släpp.

31. Ballongpilskjutare

Detta är ytterligare en anpassning av pil och båge. Du behöver en tömd ballong, bambuspett och en plastflaska. Skär flaskans mynning och passa in i ballongöppningen.

För större precision med att skjuta spett, lägg till tandborsthuvudena för att hålla pilen rak som visas i video och lägg till fjädrar eller tejp som fletching till ditt spett.

Placera spetten inuti ballongen. Du kan nu starta spetten med hjälp av ballongen som din provisoriska pilbåge. Detta kan vara användbart för att jaga små djur eller för självförsvar.

32. Potatiskanon

Förbind ändarna på ett 4-tums och 2-tums PVC-rör med en adapter . Använd PVC-cement som lim. När limmet är torrt, borra ett hål på 4-tumsröret för tändaren.

Tryck ner din potatisammunition med en pinne och spraya en stråle av aerosol in i brännkammaren. Täck med lock för att hålla aerosolen inne och tänd omedelbart en eld i det borrade hålet med en tändare och sikta.

35. Öppna burken utan verktyg

Ingen kniv eller öppnare för din tonfiskburk? Inga problem. Gnugga bara burkens yta på betongytan kraftigt tills lockets läpp slipas bort.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg