5 Lektioner Sibiriska Invånare kan lära oss om Överlevnad

Den populära bilden som många har av ryssar är att de är hårda människor som är tuffa, självförsörjande och kan leva helt trots den med rätta ökända och mycket fruktade ryska vinterns totala ogästvänlighet.

Liksom många vanliga uppfattningar har den sina egna strängar av sanning vävda genom sig men är fortfarande inte alltid tillämplig. Men det finns en plats där den populära föreställningen verkligen lever upp till verkligheten, och den platsen är Sibirien.

Sibirien är en region i Ryssland som sträcker sig över den stora majoriteten av den asiatiska kontinenten och är den största i Ryssland Ryska federation.

Känt och ökänt som ett massivt och glesbefolkat land fullt av naturliga underverk och resurser men också många naturliga faror (inte minst som är en extremt låg befolkningstäthet), och en vinter som är grym även med resten av Rysslands mått mätt.

Även om Sibirien har flera stora och välmående städer som är analoga med andra som finns på andra håll i Ryssland och resten av världen, enorma delar av befolkningen bor i små byar eller till och med ensamma, utspridda över detta mestadels ödsliga och orörda land.

Det är dessa invånare i detta frusna och vidsträckta landskap som kan lära oss förhållandevis mjuka Västerlänningar en sak eller två om överlevnad och självförsörjning. I dagens artikel kommer vi att dela några av dessa lärdomar med dig.

Sibirien och dess invånare

Geografiskt sett är Sibirien helt enormt, och som nämnts är det mestadels obefolkat, med den stora majoriteten av cirka 33 miljoner invånare som bor längs eller nära den transsibiriska järnvägen.

Med en total yta på 5 100 000 kvadratkilometer, är det bara cirka sju personer per kvadratkilometer. Det är verkligen en glest befolkad plats!

Sibirien sträcker sig österut från Uralbergen hela vägen till vattendelaren som gränsar till Arktis och Stilla havet. Sibirien i sig står för över 77 % av Rysslands landmassa, men mindre än en fjärdedel av dess totala befolkning.

Själva Sibirien är prickat med bergskedjor överallt, och dess biomer är till övervägande del taiga i de centrala regionerna med olika andra typer av skog, och till och med några stäpper i söder tillsammans med bitterkall tundra och polaröken i norr.

Trots den populära fantasin som endast tillskriver grov, fullständigt frusen ödemarksscener till Sibirien är faktiskt en plats med stor mångfald miljömässigt och hem för naturscener och underverk som kan konkurrera med vilken annan plats som helst på jorden.

Men trots denna biologiska mångfald och otroliga naturliga skönhet, finns det finns ingen annan väg runt det: Sibirien har ett legendariskt och berättigat rykte som en otroligt kall plats på vintern.

Majoriteten av Sibirien har ett subarktiskt klimat, och mitt i vintertid är medeltemperaturen cirka -10 grader.

Inte tillräckligt kallt? Tänk på staden Oymyakon, känd för att vara världens kallaste permanent befolkade plats…

Denna lilla stad som bara har över 500 permanenta invånare sjunker rutinmässigt ner till -45 grader och som så vitt det officiellt har registrerats har temperaturen aldrig stigit över -17 grader under vintersäsongen.

För bara ett par år sedan rasade temperaturen till en termometerdödande -66 grader. Det är kallare än Mars yta!

Det är sant att, trots sitt rykte, i väst som ett fruset helveteslandskap är Sibirien värd för flera stora och välmående städer, inklusive Vladivostok, Novosibirsk och Khabarovsk, och de södra klimaten tillåter till och med utmärkt jordbruk att ackompanjera dess häpnadsväckande mineral- och timmerrikedom, rikedom och överflöd som idag inte skuggas av dess något smutsiga förflutna som en plats för fängelse och politisk exil.

Men det finns helt enkelt inget annat sätt att göra det på: för dem som bor utanför TSR ”beltway” är Sibirien en kall och i stort sett ogästvänlig plats där man är tuff och smart eller dör, en plats som varken tolererar eller skonar dumt.

Precis nedan kommer vi att titta på några av de överlevnadslektioner som dessa härdiga ryssar kan lära oss, lektioner som för dem bara är ”livslektioner”!

1. Ta inga onödiga risker

Lämna ett svar

Relaterade inlägg